full screen background image
Keresés
2021 szeptember 21 - kedd
  • :
  • :

A kirekesztés ellen szólaltak fel a diákok

A kirekesztés ellen szólaltak fel a diákok

2016.03.19. A szekszárdi I. Béla Gimnázium 10.c osztálya egy flashmobbal kívánta felhívni a figyelmet a kirekesztésre, az alkoholizmusra és az egyéb problémákra március 11-én. A flashmob az Ifjúsági Unió által rendezett Kortárs Pilvax vetélkedőre készült.

A villámakció keretében két történet hangzott el: az egyik egy lány története volt, akit rengeteg bántás ért az iskolában, a másik egy kétgyermekes alkoholista anyuka sztorija volt. Mindkét történet mély mondanivalója elgondolkoztatta a több tucat jelenlévőt.

A történetek után egy ismert dalból idéztek kortársaink: Lady Gaga, Born this way című számából emeltek ki egy versszakot, melyet magyarra fordítottak, így méltó befejezést adtak az akció szóbeli részének. Miután az utolsó mondat is elhangzott, több mint 20 kishajót eresztettek a szökőkút vízére. Minden kishajón 1-1 társadalmi probléma került feltüntetésre.

A villámakció után a szervezők elmondták, hogy rengeteget készültek az akcióra, épp azért mert szerintük nagyon fontos, hogy a mindennapi életünket szeretetteljes környezetben éljük. Az 5+1 fordulós vetélkedőből 5 forduló már véget ért. A +1. forduló, egy döntő lesz, ahol a csapatok várhatóan ügyességi és elméleti feladatok teljesítésével érnek el helyezést. Azt, hogy ki jut be a döntőbe, jövő hétig tudja meg a vetélkedőben résztvevő további, több mint 20 osztály.

A képen: húsz papírhajót tettek a szökőkút vízére a 10.c osztály tanulói.

Írta: Rappay Bence, I.BéLap
Read previous post:
Close