full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

A költségvetés nem lehet az életmentés akadálya

A költségvetés nem lehet az életmentés akadálya

2015.06.01 Öt idős beteg kap soron kívül jelzőrendszeres házi segítséghívó készüléket az önkormányzattól. Az elsőt Ács Rezső polgármester adta át hétfő délután az idős Kerekes Ferencnek.

– Év elején szembesültünk a problémával, hogy a város nem rendelkezik kellő számú segítséghívó készülékkel. Ezért kértem a közgyűléstől, hogy öt segélyhívó árát utólag építsük be a költségvetésbe. A város számára fontos a szociális ellátórendszer fejlesztése, a költségvetés nem lehet akadálya a rászorulók mielőbbi ellátásának – mondta el a készülék átadását megelőzően Ács Rezső.

– A szolgáltatást azoknak az idős betegeknek biztosítja a város, akik egészségi állapotuk miatt 24 órás ügyeletre szorulnak. Az eszköz nagyban növeli az Ő biztonságukat – tette hozzá a városvezető.

– A szolgálat 2003 decembere óta működik Szekszárdon és a környéken. A megyeszékhelyen 92, a társult településeken 24 készülék van a betegeknél. Tavaly 290 riasztás érkezett a rendszeren keresztül, ebből 14 esetben azonnali beavatkozásra volt szükség. A riasztást követően 10 percen belül a helyszínre kell érniük a mentőknek. Ez a kritérium pedig a tapasztalatok alapján teljesült – emlékeztetett a polgármester.

Ács Rezső ezt követően átadta a segélyhívó készüléket a 76 éves Kerekes Feri bácsinak, aki az erdélyi Facsádon született Bánátban, és 1945-ben nehéz körülmények között menekült Magyarországra.

– Nagyon köszönöm a városnak és kívánom, hogy még sokáig tudják segíteni a betegeket – mondta Kerekes Ferenc meghatódva.

 

Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close