full screen background image
Keresés
2018 december 16 - vasárnap
  • :
  • :

A közlekedés jelenti a legnagyobb kihívást

A közlekedés jelenti a legnagyobb kihívást

2015.12.11. Sajtónyilvános ülést tartott a szekszárdi önkormányzat kezdeményezésére a „Téli Operatív Munkacsoport” csütörtökön a Babits Mihály Kulturális Központban.

2018hirdetés

A jogszabályi változások nyomán a helyi védelmi bizottság irányítása kikerült a polgármester hatásköréből. Ám az önkormányzatnál fontosnak érzik, hogy továbbra is tisztában legyenek a téli időjárásra való felkészüléssel kapcsolatos helyzettel. A nyilvános ülés megtartását azért is kezdeményezték, hogy a felkészülés minél sikeresebb legyen – tudatta Haág Éva, Szekszárd alpolgármestere.

Az  eseményen részt vettek a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők, a Vöröskereszt, a hajléktalanszálló, az ÁNTSZ, az Alisca Terra és a Szőlőszem Mozgalom képviselői. Az ülésen a különféle szervezetek képviselői beszámoltak arról, hogy hol tartanak a téli időjárásra való felkészülésben, illetve milyen feladataik vannak még hátra. A résztvevők emellett arról egyeztettek, hogy milyen területen várnak további együttműködést a munkacsoport résztvevőitől.

A szervezetek képviselői arról számoltak be az ülésen, hogy felkészültek a téli különleges időjárási körülményekre.

A beszámolókból egyébként – amint az várható volt – az derült ki, hogy a téli közlekedési körülmények igénylik a legalaposabb felkészülést, főként a katasztrófavédelem és a mentők részéről. A katasztrófavédők felmérték a zsáktelepüléseket és a balesetveszélyes helyeket, kijelölték a melegedőhelyeket. A mentők téli abroncsokkal látták el a járműveket és ha kell hóláncot szerelnek fel azokra. Az Alisca Terra pedig feltöltötte szóróanyag készletét.

A Szőlőszem Mozgalom információi szerint kétezren laknak életvitelszerűen a szekszárdi tanyavilágban, ahol a közlekedés fokozottan gondot okoz télen.

A tartós, krónikus betegekről az ÁNTSZ, a szegénységben élő rászorulókról pedig a Vöröskereszt állított össze listát annak érdekében, hogy gondoskodni tudjanak ezekről az emberekről. A hajléktalanszálló is várja a fedél nélkül élőket az átmeneti szálláshelyen, a nappali melegedő pedig 24 órában működik a Mátyás király utcában.

A vezető képen dr. Varga Katalin (balról), Haág Éva, és Karaszi Péter. Fotó: Kiss Albert 
Read previous post:
Close