full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

A közlekedésbiztonság javítását szolgálják a közúti ellenőrzések

A közlekedésbiztonság javítását szolgálják a közúti ellenőrzések

2017.03.23. Rendkívüli baleset-megelőzési bizottsági ülést tartott szerda délelőtt a Szekszárdi Rendőrkapitányság. A rendezvényre, melynek célja a közlekedésbiztonság javítása volt, több civil szervezet is meghívást kapott.

A résztvevőket dr. Pilisi Gábor r. ezredes, kapitányságvezető köszöntötte, melyet követően Kerekes Márk r. százados, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője összehasonlító elemzés segítségével mutatta be a tavalyi, valamint az idei év hasonló időszakában bekövetkezett balesetek jellemzőit – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Mint mondta, az év első három hónapjában a személyi sérüléssel járó, köztük a halálos balesetek száma is nőtt. Külön hangsúly került az ittas vezetésre is, mellyel kapcsolatban szintén emelkedő tendencia figyelhető meg.

Az osztályvezető a közlekedés biztonságát javító feladatterveket is ismertette, melyek között egyaránt szerepel sebességellenőrzés, az ittas vezetők kiszűrésére irányuló akciók, de demonstratív jellegű rendőri jelenlét is.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close