full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

A közlekedési balesetben elhunytakra emlékeztek Kölesdnél

A közlekedési balesetben elhunytakra emlékeztek Kölesdnél

2018.08.17. Hagyományos megemlékezést tartott pénteken a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Kölesd határában.

A „Bartal- szobornál” összegyűlteket Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. Beszédében – akár az ifjú Bartal György szülei fiukat – óvatosságra intett minden közlekedőt, hiszen az emberi életnél nincs fontosabb érték. Az alelnök dr. Kovács Zoltánnal, a Bizottság elnökével közösen helyezett el koszorút az emlékmű alatt. Az eseményen sokan adóztak még hasonlóan a közlekedési balesetek megyei áldozatainak emléke előtt.

Ribányi József a közlekedés kapcsán hangsúlyozta, hogy már az ókortól kezdve időt és energiát áldozunk fel, akár kereskedelmi és gazdasági érdekeinkért, akár azért, hogy emberi kapcsolatainkat fenntartsuk. Életünk meghatározó részét közlekedéssel töltjük, amely nélkül modern civilizáció sem alakulhatott volna ki – mutatott rá az alelnök.

A századfordulót megelőzően az ipari fejlődés, a világháborúkat követően és napjainkban pedig az informatikai fejlődés mellékhatásai kerültek a figyelem középpontjába. Rendkívül fontos, hogy ezekre az infrastrukturális épüléssel járó kihívásokra – így például a közúti balesetekre is – megoldások szülessenek – hívta fel a figyelmet. Ribányi József szerint nem szabad hagynunk, hogy a rohanó világ meggondolatlan, óvatlan és biztonságtalan versenyfutásra kényszerítsen bennünket.

A beszédet tartók sorába lépett a Kölesdi Közéleti Egyesület nevében Domonkos Lajos is, aki korabeli források által idézte meg a Bartal család emlékét. Köztudott volt, hogy a Bartal szülők számára fiuk, György jelentette a boldogságot, a napsugarat.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka


baleset-megelőzés Domonkos Lajos megemlékezés TMBB
ElőzőKoszorúzás a „Bartal- szobornál” KövetkezőElektromos járművek töltésére szolgáló állomást adtak át


Read previous post:
Elektromos járművek töltésére szolgáló állomást adtak át

2018.08.17....

Szekszárd elkötelezett az elektromobilitás terén – újabb töltőállomást adtak át

2018.08.17....

Close