full screen background image
Keresés
2018 december 16 - vasárnap
  • :
  • :

Korcsmár István vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét

Korcsmár István vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét

2015.12.04. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerésben részesült a szekszárdi Korcsmár István, az Alisca Bau Építőipari Zrt. vezérigazgatója a Vállalkozók napján.

2018hirdetés

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) 17. alkalommal rendezte meg pénteken a Vállalkozók napját, amelyre mintegy 600 vállalkozó érkezett az ország minden megyéjéből, a pénteki ünnepségen kitüntetéseket adtak át.

A legnagyobb kitüntetésben, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerésben részesült a szekszárdi Korcsmár István, az Alisca Bau Építőipari Zrt. vezérigazgatója.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Szakács József, a Sza-Lee Kft. alapító tulajdonosa, a VOSZ Csongrád megyei szervezetének elnöke. Magyar Gazdaságért Díj elismerést vett át Bárány László, a Master Good Kft. ügyvezetője, Gulyás Sándor, az Unicorn Work Kft. ügyvezető tulajdonosa, Lóczi Miklós, a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt. elnök-vezérigazgatója, Lődi Dénes, az SFT Felülettechnológiai Kft. ügyvezető igazgatója, Medgyessy Ildikó, az Elegant Design Zrt. elnök-vezérigazgatója, Orbán Balázs, a Forbairt Consulting Kft. ügyvezető igazgatója, Ritter Géza, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatója, Széles Ernő, a BusinessPlus Consulting Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Istvánné, az Ügyviteli Stúdió Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Év Vállalkozója elismerésben hatvanhárman részesültek a VOSZ elnökségének döntése alapján üzleti tevékenységükért.

A díjazottak között találni a szekszárdi BHG ÁSZ Kft. ügyvezető igazgatóját, Jobbágy Gábort és Andreas Koch-ot, a JAKO Fémárugyár Kft. ügyvezetőjét. Az Év vállalkozója lett még Tolna megyéből Keresztes László, az út- és mélyépítéssel foglalkozó Geo-Be-Ke Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint a Dunakömlődi Halászcsárdát üzemeltető Wolf József.

A magyar kormány legfontosabb szövetségese az a magyar vállalkozói közösség, amely képes önmagát eltartani és másoknak munkát adni – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Vállalkozók napján. Kifejtette: a magyar kormány azon dolgozik, hogy új szövetséget ajánljon a magyar vállalkozói társadalomnak, ennek fontos eleme az a támogatáspolitika, amely a következő időszakban további lehetőséget nyit a munkavállalók 60 százalékának munkát adó, magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k) előtt.

korcsmar-lazarA képen Korcsmár István, amint átveszi a díjat Lázár Jánostól. MTI Fotó: Kovács Attila

Lázár János elmondta, hogy az európai uniós források 60 százalékát nyitják meg a kkv-k előtt az új elszámolási ciklusban a korábbi 16 százalékkal szemben, és ez olyan lehetőség, amelyre nem volt példa 1990 óta. Ez minimum 4-5 ezer milliárd forintot jelent a magyar kkv-szektor számára. A miniszter kiemelte: dolgoznak azon, hogy a következő években az állam ne kerékkötő legyen, hanem lehetőséget és esélyt teremtsen a vállalkozásoknak, a most induló program javítani fogja az üzleti környezetet.

A  magyar kormánynak a jövőben fő szövetségese a magyar tulajdon, a magyar tulajdonos, aki gazdasági produktumot hoz létre – jelentette ki, és elengedhetetlenül szükségesnek nevezte a termelő vállalkozások támogatását, a foglalkoztatás, a munka anyagi terheinek csökkentését.

Lázár János szólt arról is, hogy a magyar bürokrácia ma megöli a vállalkozáshoz szükséges kedvet. Szerinte ebben akkor lesz változás, ha minden NAV-tisztségviselő úgy gondolja, hogy a vállalkozók fizetik a munkabérét, és amit csinál az elsősorban szolgáltatás. Hozzátette: nemzetközi összehasonlításban Magyarországon nagy az állam által foglalkoztatottak aránya, meg kell teremteni azt a közigazgatási modellt, amely olcsóbbá, egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az állami eljárást.

A Príma Primissima díjátadó gálára utalva beszéde végén Lázár János megköszönte Csányi Sándornak az OTP elnök-vezérigazgatójának a bank nagyvonalú támogatását, amelyet a magyar társadalom kulturális, gazdasági, szellemi teljesítményének elismeréséhez nyújt.

Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke az ünnepségen hangsúlyozta, hogy a vállalkozók a sikeres magyar gazdaságban érdekeltek. Beszédében felidézte, hogy a munkaadói érdekképviseletek folyamatosan szorgalmazták a bürokrácia csökkentését, az állam olcsóbb működtetését, illetve azt a véleményt, hogy az adósságot dinamikus gazdasági növekedéssel kell “kinőni”.

Kadarka.net/MTI

A képen a díjazottak és a díjak átadói a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szervezésében megrendezett Vállalkozók Napján a Művészetek Palotájában. MTI Fotó: Kovács Attila
Read previous post:
Close