full screen background image
Keresés
2021 augusztus 3 - kedd
  • :
  • :

A magyar palackos borexport 27 százalékát a Lidl adta tavaly

A magyar palackos borexport 27 százalékát a Lidl adta tavaly

2019.04.04. Több mint 20,5 millió palack magyar bort értékesített a Lidl Magyarország 2018-ban, melynek több mint a felét külpiacokra juttatta el, ami a magyarországi teljes palackos borexport 27 százalékát jelenti – közölte a Lidl az MTI-vel.

Az áruházlánc által 2018-ban értékesített mennyiség 35 százalékkal meghaladta az előző évit. A vállalat 4,6 milliárd forint értékű export teljesítménye a 17 milliárd forintos teljes hazai palackos borexport mintegy 27 százalékát teszi ki.

Közölték: az eladás növekedése közel azonos volt a hazai és európai piacon. Tavaly mintegy 9,5 millió palack magyar bor került a hazai áruházak polcaira, valamint közel 11 millió palack bort exportáltak a magyar borászatok Európa számos országába az áruházlánc segítségével.

A Lidl Magyarország Európa-szerte 14 országba 165-féle magyar bort exportált az elmúlt évben, melyek közül a legnagyobb palackszámban értékesített borfajták a királyleányka, a szürkebarát és a Tokaji Furmint voltak. A magyar borok az angol, német, lengyel és szlovák piacokon a legkedveltebbek.

MTI