full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

A magyarok 81 százaléka közömbös vagy elégedett helyzetével

A magyarok 81 százaléka közömbös vagy elégedett helyzetével

2016.07.09. A magyarok 81 százaléka közömbös vagy elégedett helyzetével, a megkérdezettek fele tervez hosszabb-rövidebb vakációt idén – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. és anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) által közzétett nemzetközi reprezentatív kutatásból.

2018hirdetés

A Provident és anyavállalata által 8000-es mintán végzett reprezentatív kutatás azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyire elégedett a lakosság életszínvonalával, terveznek-e nyaralást, illetve mennyit költenek utazásra és szabadidős programokra. A felmérésben Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária és Litvánia vett részt.

Magyarországon a válaszadók 81 százaléka közömbös vagy elégedett helyzetével, szemben a tavalyi 64 százalékkal. Míg azonban az európai válaszadók 47 százaléka volt kifejezetten elégedett az életszínvonalával, addig a magyaroknak mindössze 18 százaléka vélekedett így.

A felmérésben résztvevő országok lakosai közül a litvánok bizonyultak a legkevésbé, a lengyelek és a csehek pedig a leginkább elégedettnek. E két utóbbi országban a válaszadók több mint fele megfelelőnek találta helyzetét. Magyarországon a kutatás közel azonos arányban talált olyan résztvevőket, akik kifejezetten elégedettek, illetve elégedetlenek az életszínvonalukkal.

A legóvatosabb költekezőknek idén a litvánok, a bolgárok és a magyarok bizonyultak, legszabadabban pedig a románok költekeznek. Azok a magyar válaszadók, akik 2015-höz képest többet költenek az idén, leginkább a fogyasztási és háztartási cikkekre, valamint szórakozásra fordítanak többet, akik visszafogták kiadásaikat, szintén ezt a két területet, illetve a nyaralással kapcsolatos költségeket jelölték meg – olvasható az összegzésben.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close