full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

A megszokottól eltérően szólalnak meg a szirénák májusban

A megszokottól eltérően szólalnak meg a szirénák májusban

2020.04.28. A Paksi Atomerőmű Zrt. 30 kilométeres körzetében működtetett Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszert (LTRR), valamint a Pincehelyen telepített Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert (MoLaRi) minden hónap első hétfőjén tesztelik. Az érettségiző diákokra tekintettel májusban a második hétfőn, 11-én szólalnak meg a szirénák.

A MoLaRi rendszer fő feladata a lakosság ipari balesetek esetén történő riasztása, illetve a követendő magatartási szabályokról való tájékoztatása. Annak érdekében, hogy a lakosság riasztása, tájékoztatása megfelelően megtörténhessen, a rendszer részét képező szirénákat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatói intézkedésének megfelelően Tolna megyében is havi rendszerességgel tesztelni kell.

Május 4-én magyar nyelv- és irodalomból adnak számot tudásukról az érettségiző középiskolás diákok, ezért a hónap első hétfőjére tervezett szirénapróba elhalasztásra kerül., 11 órai kezdettel a Tolna megyében telepített szirénák (kizárólag próba céljából) csökkentett üzemű morgató próba formájában ismét meg fognak szólalni.
2020. május 11-én, hétfőn a Tolna megyei Pincehelyen található a Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (MoLaRi) próbája délelőtt 11 óra 00-kor veszi kezdetét, míg a Paks harminc kilométeres körzetében működő Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszer (LTRR) szirénáit délután 13 óra 00 perckor hallhatjuk megszólalni. A változás egyedül a májusi hónapot érinti, júniustól a szirénapróba minden hónap első hétfőjén lesz hallható.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kép illusztráció.
Read previous post:
Close