full screen background image
Keresés
2019 január 20 - vasárnap
  • :
  • :

A megye büszke az ifjú fúvósok nemzetközi sikerére

A megye büszke az ifjú fúvósok nemzetközi sikerére

2016.07.19. Kategóriájának győzteseként tért haza Ausztriából a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar, amely Kiszler András karnagy vezetésével 2016. július 14. és 17. között vett részt a stájerországi Schladming városában 19. alkalommal megrendezett MID Europe Nemzetközi Fúvószenei Fesztiválon. Közép-Európa egyik legrangosabb szakmai eseményére tíz országból több mint harminc zenekar érkezett.

A Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás is elismerését fejezte ki. Mint elmondta: a megye büszke a dombóvári tehetségekre, és továbbra is örömmel támogatja az Ifjúsági Fúvószenekart.

2016. július 16-án a dombóvári fúvósok Schladming főterén adtak nagysikerű térzenei koncertet, amelyen magyar és külföldi szerzők remekművei csendültek fel. Az igazi megmérettetésre azonban másnap délelőtt került sor, amikor is az együttes nyolc másik zenekarral együtt vett részt a CISM nemzetközi ifjúsági fúvószenekari versenyen. A Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar C kategóriában indult, közel harminc percet töltöttek a színpadon, ami alatt egy kötelező és egy szabadon választott művet adtak elő. Elsőként Stephan Unterberger Cupido című szenvedélyes nyitányát, majd Balázs Árpád Concertinoját szólaltatták meg.

dombo

Az utolsó akkordot követően a csendet vastaps törte meg. Szerencsére a produkció nem csak a lelkes közönség, hanem az öt fős nemzetközi zsűri elismerését is elnyerte, így a zenekar 91 ponttal állhatott a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. A Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar karmestere, Kiszler András elmondta, a nemzetközi siker
méltó mérföldköve az együttes tíz éves fennállásának.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Read previous post:
Close