full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

A mérnökök helyben való feladathoz jutását segíti a megyei mérnöki kamara

A mérnökök helyben való feladathoz jutását segíti a megyei mérnöki kamara

2017.06.20. A tolnai Mag-Házban tartotta kibővített elnöki ülését kedden a Tolna Megyei Mérnöki Kamara. A látogatás célja kamara tevékenységének megismertetése és a Tolnán lakó mérnökök helyben történő feladathoz juttatása, valamint a város megvalósult és tervezett műszaki fejlesztéseinek megismerése volt.

A kibővített elnöki ülés zártkörű üléssel vette kezdetét. Az ülésen jóváhagyták a kamara pénzügyi szabályzatának módosítását és megtörtént a mérnökbállal kapcsolatos kérdőív kiértékelése is. Emellett ismertetés hangzott el a januártól kötelezően bevezetendő elektronikus ügyintézésről, illetve jogosultsági kérelmeket bíráltak el, valamint pozitív döntés született három fiatal mérnök tagfelvételéről is – mondta el a Kadarka.net-nek Palotásné Kővári Terézia, a kamara elnöke.

Az ülésen az elnök ismertette a kamara tevékenységét Appelshoffer Ágnessel, Tolna polgármesterével. Azt is megosztotta, hogy a kamra soraiban jelenleg 17 tolnai tag foglal helyet. Palotásné Kővári Terézia a tolnai tagok nevét, elérhetőségét tartalmazó listát is átadott a városvezetőnek. Mint mondta, a kamara célja, hogy minél több helybeli mérnök jusson feladathoz Tolnán.

Palotásné Kővári Terézia (b) ismertette a mérnöki kamara tevékenységét Appelshoffer Ágnessel (j). Fotó: Kadarka.net

Appelshoffer Ágnes ezt követően ismertette az elmúlt évek és az elkövetkező időszak legfontosabb helyi fejlesztéseit. A polgármester többek között szólt arról, hogy 2015 szeptemberében adták át – az ülésnek helyet adó – Mag-Házat, mely egyben turisztikai attrakció és műszaki bemutatóhely is. Elmondta azt is, hogy 2011-ben történt meg a Hősök tere és az Árpád utca rekonstrukciója. A Hősök tere közösségi térként, egyfajta találkozási pontként, valamint a városi rendezvények helyszínéül is szolgál. Az Árpád utca a felújítás nyomán pedig sétáló jellegű utcává alakult – tudatta.

A következő évek fejlesztéseivel kapcsolatban többek között arról szólt, hogy Tolna három sikeres pályázatot nyújtott be a Területi Operatív Program (TOP) keretében. A Tolnai Holt-Duna part rekonstrukciójára 260 millió, a Fadd-Domboriba vezető kerékpárút megépítésére 550 millió, iskolai épületek energetikai korszerűsítésére pedig 288 millió forint támogatást nyertek.

A Mag-Ház kiállítótermét is megtekintették a kamara tisztségviselői és megjelent tagjai. Fotó: Kadarka.net

Az ülésen mindezek mellett Kasuba Görgy, a kivitelezést végző cég munkatársa mutatta be a hamarosan elkészülő tolnai tanuszoda építési munkáit, majd Béres István, Tolna főépítésze adott tájékoztatást a Mag-Ház építéséről. A kamara vezetése és a megjelent tagok ezt követően megtekintették a Mag-Házat, valamint az épülő tanuszodát.

Palotásné Kővári Terézia kérdésünkre elmondta, a Tolna Megyei Mérnöki Kamara az elmúlt húsz évben 10-15 alkalommal tartott kihelyezett ülést a megye városaiban. Tolnán utoljára tíz éve tartottak ülést, ezért is esett a választást a megye névadó városára. Mindemellett a kamara tevékenységét szerették volna ismertetni Appelshoffer Ágnessel, a tolnai mérnökök nevét tartalmazó lista átadásával pedig a városban élő mérnökök helyben való feladathoz jutását szeretnék segíteni.

Az elnök tudatta, a kamra évente tízszer tart ülést, hangsúlyozta, folytatni kívánják a korábban megkezdett gyakorlatot és évente legalább egy kihelyezett ülést szeretnének tartani Tolna megye valamelyik városában.

A vezető képen: a készülő tolnai tanuszodát is megtekintették a kibővített elnökségi ülés résztvevői. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close