full screen background image
Keresés
2019 december 24 - kedd
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

A mikro- és kisvállalkozások többsége főként szakmunkásokat keres

A mikro- és kisvállalkozások többsége főként szakmunkásokat keres

2016.06.01. A létszámbővítést tervező magyar mikro- és kisvállalkozások 76, illetve 68 százaléka jelezte, hogy a betöltetlen álláshelyekre elsősorban szakmunkásokat keres – derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megrendelésére a Kutatópont által készített felmérésből.

A Garantiqa által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a vállalkozásoknak a szakmunkások mellett középvezetőkre is szüksége van, ugyanis a mikrovállalkozásoknak 15, a kisvállalkozásoknak pedig 31 százaléka nyilatkozott úgy, hogy középvezetőket is tudna foglalkoztatni. A felmérés eredménye szerint a mikro- és kisvállalkozások 27-27 százaléka létszámbővítést tervez fél éven belül, 1, illetve 2 százalékuk számol leépítéssel.

Kiemelték: a megkérdezett mikro- és kisvállalkozások döntő többsége – 61, illetve 67 százaléka – úgy vélekedett, hogy a cégnél az átlagos bérszínvonalnak megfelelőek a fizetések, a válaszadók 15-15 százaléka szerint pedig az átlagnál magasabb fizetéseket adnak munkavállalóiknak.

A Garantiqa megbízásából készült országos reprezentatív telefonos kutatásba 250 mikro- és 250 kisvállalkozót vontak be. A magyarországi mikro-, és kisvállalkozásokat a foglalkoztattak létszáma alapján sorolták be, mikrovállalkozásnak a 10 dolgozónál kevesebb, kisvállalkozásnak az 50 munkavállalónál kevesebb, de legalább 10 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás minősül – ismertették.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close