full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

A nagybetűs élet kapujában: elballagtak a végzősök Szekszárdon

A nagybetűs élet kapujában: elballagtak a végzősök Szekszárdon

2017.05.06. Nyolc szekszárdi középiskola több mint negyven osztályának közel nyolcszáz diákja intett búcsút a középiskolás éveknek és ballagott el pénteken. Sajnos az időjárás nem volt tekintettel a nagy napra, így az ünnepségeket nem lehetett szabadtéren megtartani.

Szabóné Kiss Erzsébet igazgató, a Bezerédj István Szakképző Iskola, ahol – öt osztály mintegy 110 diákja ballagott el – a tanév egyik legnagyobb ünnepén a diákok által választott Arany János idézettel köszöntötte a tanulókat:

Útjaink százfelé válnak, de szívünk egy célért dobog, nekivágunk a küzdelmes mának, és épít karunk egy szebb holnapot.

– A ballagás olyan alkalom, amikor felidézzük a tegnapokat, megünnepeljük az elért eredményeket és felkészülünk a holnap kihívásaira – mondta az intézményvezető. A diákokban most biztosan felidéződik sok-sok iskolai emlék, a sok együtt töltött tanóra, a kirándulások, versenyek, örömök és bánatok, sikerek és kudarcok. Szövődtek életre szóló barátságok, szerelmek és meghitt kapcsolatok – folytatta Szabóné Kiss Erzsébet. Hozzátette, ezek az élmények szorosan az iskolához kötik a végzősöket.

Szabóné Kiss Erzsébet. Fotó: Kadarka.net

Az igazgató arról is szólt, hogy bizonyára voltak olyan időszakok, amikor a diákok azt szerették volna, ha gyorsabban telik az idő, most a sok változást hozó jövő küszöbén pedig valószínűleg szomorúan veszik tudomásul, hogy vége a középiskolás éveknek.

Szabóné Kiss Erzsébet kijelentette, büszke a tanulókra, akik nemcsak a városban, de az országban is gazdagították az iskola hírnevét. A kisdiákokból az eltelt évek alatt fiatal felnőttel váltak, akik között több a kiváló és a jó tanuló – fűzte hozzá.

Öt osztály 110 tanulója ballagott el a Bezerédj iskolában. Fotó: Kadarka.net

Az iskola vezetője azt mondta a diákoknak, a bizonyítvány olyan mint a gyümölcsfa virága: még soká hoz termést. A tudás és a tapasztalatok növekedésére van szükség, hogy a gyümölcs beérjen – hívta fel figyelmüket.

– A diákok a ballagással valóban ráléptek a felnőtté válás útjára, és ebben az érettségi-, illetve szakmunkás vizsga fontos mérföldkő lesz. Ne szakadjatok el egymástól a búcsú után és ne feledjétek el, hogy a Bezerédj-be jártatok – fogalmazott Szabóné Kiss Erzsébet, majd búcsúzóul sok sikert, kitartást és boldogságot kívánt az életben a végzősöknek.

Emlékszalagot kötöttek a végzősök az iskola zászlajára. Fotó: Kadarka.net

A végzősök nevében Molnár Dávid, a 12. F osztály tanulója szólt diákokhoz és a tanárokhoz. Visszaemlékezésében felidézte, „mintha csak tegnap lett volna, mikor átlépték az iskola kapuját”. Hozzátette, hiányozni fognak a közös beszélgetések, kirándulások, élmények. Mint mondta, hamarosan kilépnek a nagybetűs életbe, ahol egyedül kell megállniuk a helyüket. Molnár Dávid zárásként megköszönte a tanároknak, osztályfőnököknek a rengeteg törődést, támogatást, türelmet, fáradtságot, amivel megtanították számukra mindazt, amire az életben szükségük lehet.

A végzősök átadták az őket követő 11. osztályosok részére az iskola zászlaját, melyre emlékszalagot kötöttek.

Az ünnepségen Szabóné Kiss Erzsébet tizenhét diáknak adott át elismerést tanulmányi eredményükért, versenyeken elért sikereikért. Emellett elsőként hárman, Steinbach Mónika, Molnár Dávid és Kardos József az iskola alapítványa által hagyományteremtő szándékkal alapított, „A végzős évfolyam kiváló tanulója” címet is kiérdemelték.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close