full screen background image
Keresés
2018 december 16 - vasárnap
  • :
  • :

A Nébih erősíti terméktesztprogramját – bevezetik a Szupermenta emblémát

A Nébih erősíti terméktesztprogramját – bevezetik a Szupermenta emblémát

2015. 12.13. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) erősíti terméktesztprogramját, bevezeti a Szupermenta emblémát a vizsgálaton jó eredményt elért termékekre, és megújítja a kommunikációs felületet – közölte a hatóság.

2018hirdetés

A Néhib tájékoztatása szerint a program első évének eredményeit és a tervezett újításokat ismertető rendezvényen Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára elmondta: a Szupermenta termékteszt egy olyan komplex, biztonsági, minőségi és kedveltségi vizsgálatokat is magába foglaló tesztsorozat, amely tájékoztatja és segíti a vásárlókat döntéseik során.

A program egy éve alatt 15 termékcsoportot, szolgáltatást teszteltek, 517 terméket vizsgáltak és több mint 10 000 laboratóriumi mérést végeztek. A Szupermenta emblémát az ágazati szereplők kérésére vezetik be, ezt a vizsgálatokon dobogós helyezett termékeken egy évig használhatják a gyártók, forgalmazók.

A hivatal átalakította a tesztek fő kommunikációs felületét is: a jövőben a blog forma helyett weboldalon, a www.szupermenta.hu honlapon érhetik majd el az eredményeket és a termékcsoportokhoz kapcsolódó hasznos információkat az érdeklődők.

MTI
Read previous post:
Close