full screen background image
Keresés
2021 november 28 - vasárnap
  • :
  • :

A négy fal között Szekszárdon: online fotó- és videópályázat indul

A négy fal között Szekszárdon: online fotó- és videópályázat indul

2020.03.25. „Élettér” címmel pályázat indul Szekszárdon. Az online fotó- és videópályázat célja, hogy a koronavírus-járvány árnyékában miként változott meg az életterünk. Olyan pályázatokat várnak, melyek a családdal otthon töltött mindennapokat mutatják be.

„Élettér” címmel, három kategóriában online fotó- és videópályázat indul – jelentette be Ács Rezső polgármester szerdán a városházán tartott sajtótájékoztatón.

A „fotó” kategóriában pályázóként egy fekete-fehér, vagy színes fényképpel lehet pályázni, a megkötés mindössze annyi, hogy a kép mérete nem haladhatja meg a 20 megabájtot. A „videó kollázs” kategóriában rövid, legfeljebb 50 másodperc hosszúságú, fényképekből összevágott videókat várnak. A harmadik pályázati kategória a „rövidfilm”, melynek keretében szintén legfeljebb 50 másodperces, lehetőleg szellemes alkotásossal lehet nevezni. A fényképek, kollázsok és rövidfilmek bármilyen technikával készülhetnek – mondta el Ács Rezső. Hozzátette, a szerzői jogok tiszteletben tartása viszont fontos szempont. Emellett a pályázóknak vállalniuk kell, hogy hozzájárulnak alkotásuk különböző felületeken történő bemutatásához.

A pályázatot szekszárdiak részére hirdették meg, életkori megkötés nincs.

Az eredményhirdetést online adás formájában tartják majd meg. Minden kategóriában három, vagyis összesen kilenc díjat osztanak ki. Az 1. helyezettek 30-, a 2. helyezettek 20-, a 3. helyezettek 10 ezer forintos vásárlási utalványt vehetnek át.

Az alkotásokat az eletter@szekszard.hu e-mail címre várják. Ahhoz, hogy az elkészült művek biztosan megérkezzenek az e-mail címre, érdemes óriás fájlok küldésére használatos internetes szolgáltatást használni (pl. toldacuccot.hu – a szerk.).

Az ötletgazda Kindl Gábor, aki filmes alkotásairól, produceri tevékenységéről is ismerős lehet arról szólt, hogy a koronavírus-járvány árnyékában megváltozott az életterünk. Olyan pályázatokat várnak, melyek jól szemléltetik ezt a megváltozott életteret és bemutatják miként változott meg az életünk a járvány idején. Olyan egyszerű anyagokkal lehet pályázni, melyek a családdal otthon töltött mindennapokat mutatják be. Kindl Gábor megjegyezte, lényeges, hogy az alkotások pozitív gondolatokat mutassanak be.

„Élettér” Facebook esemény – kattintson!

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close