full screen background image
Keresés
2019 december 29 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

A netes kitöltővel a legkényelmesebb az szja-bevallási tervezet módosítása

A netes kitöltővel a legkényelmesebb az szja-bevallási tervezet módosítása

2018.03.27. A legkényelmesebben a netes kitöltővel módosítható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített szja-bevallási tervezet, sőt a tavalyi bevallás önellenőrzése is ezen a felületen a leggyorsabb – hívta fel a figyelmet Mózsik Szilvia, a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

Az áfa fizetésére kötelezettek és az őstermelők, bevallási tervezetüket a legegyszerűbben az e-SZJA felületen egészíthetik ki és módosíthatják, ezek nélkül a lépések nélkül az ő tervezetük nem válik automatikusan bevallássá május 22-én. A többi adózónak nincs teendője, ha a tervezet számaival egyetért.

Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz mindenképpen meg kell adni bankszámlaszámot vagy postacímet, attól függően, hogy az egyén miként szeretné megkapni az összeget.

Az ügyfélkapusok az új „LEKÉR” funkcióval az e-SZJA portálon letölthetik a tavaly benyújtott 16SZJA, valamint az idén benyújtott 17SZJA bevallást, megkönnyítve ezzel a
személyijövedelemadó-bevallás javítását és esetleges önellenőrzését.

Érdemes minél előbb ügyfélkaput nyitni, mert így azonnal elérhetővé válik az szja-bevallási tervezet és a módosítás néhány gombnyomással kényelmesen, otthonról is elintézhető.
Read previous post:
Megcsillanthatták kerékpáros tudásukat a dombóvári diákok

2018.03.27....

Close