full screen background image
Keresés
2021 szeptember 19 - vasárnap
  • :
  • :

A nyár veszélyei – hasznos tanácsok a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól

A nyár veszélyei – hasznos tanácsok a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól

2019.07.04. A rendőrség a nyár veszélyeivel kapcsolatos tájékoztatófüzeteket, szórólapokat osztott Fadd-Dombori üdülőtelepen.

A rendőrség a nyár veszélyeivel kapcsolatos tájékoztatófüzeteket, szórólapokat osztott Fadd-Dombori üdülőtelepen.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szekszárdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei szerdán Fadd-Domboriban felkeresték az üdülőtelepen pihenő nyaralókat, hogy vagyonbiztonságukkal kapcsolatos információkat adjanak át. Az üdülőtelep utcáin járva az ott tartózkodóknak prevenciós tartalmú nyomtatványokat osztottak és többükkel beszélgettek arról, mit tehetnek annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává – Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A rendőrök felkeresték az üdülőtelep közösségi tereit, a helyi gondnoki központot, a strandmesteri információs pontot, a szabad strand pihenő övezetét, valamint a vendéglátóhelyeket. A rendőrök tájékoztatását mindenki érdeklődéssel fogadta, megköszönték a fokozott rendőri jelenlétet.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság néhány tanáccsal szeretné segíteni a nyugodt pihenést:

– Az ingatlan körüli kerítést tartsa mindig jó állapotban, és a kaput mindig zárja kulcsra!

– Figyeljen arra, hogy a kertjében a bokrok, fák, sövények legyenek visszavágva, így elkerülve azt, hogy valaki észrevétlenül elbújhasson a kertjében!

– Fontos, hogy az ingatlan nyílászárói jó állapotban legyenek, az ajtót mindig zárja kulcsra és a kulcsokat tartsa távol az ajtótól, vagy az ablaktól!

– Ne tartson otthon nagyobb összegű készpénzt! Az értékeit tárolja biztonságos helyen, lehetőség szerint rögzített széfben. Vezessen listát értékeiről és jelölje meg azokat egyedi jelöléssel!

– Figyeljen a környezetére, legyen jó viszonyban szomszédaival, tartsák szemmel egymás értékeit! Gondoskodjon arról, hogy postaládája minden nap ürítve legyen! Tartson kapcsolatot a helyi rendőrökkel, a polgárőrség önkénteseivel, tájékozódjon a lakóhelye történéseiről!

– Tájékozódjon rendszeresen a vagyonvédelem lehetőségeiről – ha van riasztója, használja is!

– Figyeljen arra, hogy mit oszt meg a nyaralásáról, annak időpontjáról a közösségi oldalán!

– Ha betörnek otthonába, azonnal tegyen bejelentést a rendőrségre, és a nyomok biztosítása érdekében a lakáson kívül várja meg a rendőrök kiérkezését! Ha bajban van, hívja a 112-es segélyhívót!
Read previous post:
Close