full screen background image
Keresés
2021 július 23 - péntek
  • :
  • :

A PINKK-et fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd

A PINKK-et fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd

2017.10.13. Három nappal a hétközi Európa-kupa összecsapás után az Atomerőmű KSC Szekszárd ezúttal a bajnokságban lép pályára. A PINKK-Pécsi 424 elleni találkozó szombaton 19:45-től a Szekszárd Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre.

Vereséggel kezdődött az Atomerőmű KSC Szekszárd számára a 2017/2018. évi Európa-kupa szereplés, miután szerdán hazai pályán tizennyolc pontos vereséget szenvedett a Virtus Eirene Ragusa ellen. Djokics Zseljko vezetőedző a mérkőzés előtt nem véletlenül nyilatkozta, hogy az olaszok talán még a Montpelliernél is nagyobb játékerőt képviselnek: a vendégek már az első negyedben tetemes előnyre (10-25) tettek szert, míg a KSC-nek szinte semmi sem sikerült. A sérülten pályára lépő Maja Erkic helyett támadásban ezúttal Erica McCall (15 pont, 5 lepattanó) és Bálint Réka (10 pont, 3 gólpassz) volt a fő húzóember.

A vereség ellenére nincs ok a csalódottságra, hiszen a csapatnak ez még csak “tanulóév” a nemzetközi kupaszíntéren, továbbá három nappal a Ragusa meccs után újra pályára kell lépni – ezúttal a bajnokságban. A KSC az első fordulót simán vette az MTK ellen, a második körbeli CEKK elleni találkozóját az Euroliga-selejtező miatt elhalasztotta, a harmadik fordulóban pedig (a páratlan számú bajnoki mezőny miatt) szabadnapos volt, így mindössze egy lejátszott mérkőzéssel áll a tabella harmadik helyén.

PINKK-Pécsi 424 az elmúlt szezont a csalódást keltő tizedik helyen zárta, így kevésbé volt meglepő, hogy klub vezetősége a nyáron jelentős változásokat eszközölt a szakvezetés és a játékoskeret összeállításában. A csapat irányítása a svéd Jens Tillman kezébe került, akinek a munkáját a korábbi vezetőedző Laczka Miklós idén másodedzőként segíti.

A tavalyi csapat magyar játékosai közül távozott Bozóki Bettina (Rózsahegy), Domokos Kinga (Petőfi), Martonosi Zita és Szabó Dóra (BEAC). A légiósok Talia Walton és Aaliyah Whiteside személyében már szezon közben fogytak, de az évad végén Nevena Markovics és Katarina Ristic is új csapatot kereshetett magának, míg Monica Engelmant a DVTK halászta el.

Idén is a baranyaiakat erősíti Benke SáraKovalcsik EmeseRuják NóraSánta PetraSarok NikolettSéra Nikolett és Zsilinszki Lilla. Új érkezőként öt légiós (az amerikai Shelby Cheslek és Ivey Slaughter, a szerb Tijana Csukics, a szlovén Tina Jakovina, az ukrán Olena Szambruszka) és a PEAC-tól átigazoló Raus Vivien neve jegyezhető fel. Csukics egyelőre nem szerepel a PINKK NB1-es csoportos játékengedélyén, így jelenleg csak az amatőr bajnokságban bizonyíthat.

NB I. A menetrend

A tavaly Kozármislenyben otthonra találó PINKK az idei szezonban három bajnoki mérkőzésen van túl, ahol felemás teljesítményt mutatott. A nyitó fordulóban hazai pályán a Győr (64-97) ellen, majd a következő körben idegenben a ZTE (58-46) ellen is vereséget szenvedett, míg múlt szombaton otthon némi meglepetésre legyőzte a PEAC (77-72) együttesét. A csapatból Cheslek (11,7 pont; 10,3 lepattanó) és Slaughter (10,5 pont; 4,0 lepattanó; 3,0 gólpassz; 3.0 labdaszerzés) rendelkezik a legjobb statisztikai mutatókkal, de Jakovina (10,0 pont; 4,7 lepattanó), Benke (9,0 pont) és Sarok (7,7 pont) is tíz VAL-pont felett átlagol.

A KSC és a PINKK idén az előszezon elején egyszer már találkozott egymással, azt a mérkőzést a KSC egy ponttal megnyerte.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – PINKK-Pécsi 424 (v.: Cziffra, Minár, Csabai-Kaskötő) bajnoki mérkőzés 2017. október 14-én (szombaton) 19:45 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

A negyedik forduló további mérkőzései közül a ZTE-Vasas találkozó pénteken, a CEKK-BEAC és az MTK-DVTK szombaton, míg a Győr-Sopron összecsapás vasárnap kerül megrendezésre.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC