full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

A PINKK-Pécsi 424 otthonában lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd

A PINKK-Pécsi 424 otthonában lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd

2018.01.26. Az NB1 A-csoportos bajnokság 15. fordulója keretében a PINKK-Pécsi 424 otthonába látogat az Atomerőmű KSC Szekszárd. A 18 órakor kezdődő találkozót interneten élőben közvetítik és a klub ezúttal is ingyenes szurkolói buszt indít.

Emlékezetes mérkőzést játszott szerdán az Atomerőmű KSC Szekszárd a Hatay ellen, hiszen a kilátogató közel 1300 néző nemcsak csordultig megtöltötte a Szekszárd Városi Sportcsarnok lelátóit, de egyedülállóan fantasztikus hangulatot is teremtett. Bár a KSC két pontos vereséget szenvedett, nincs miért bánkódni, hiszen Djokics Zeljko csapata úgy játszott egy igen élvezetes és fordulatos mérkőzést a törökök ellen, hogy egyik legjobbjára, Maja Erkicre nem számíthatott.

A találkozó képe eltért a legutóbbi Wroclaw elleni mérkőzésétől, hiszen a harmadik negyedben már tizenhárom ponttal is vezetett a Szekszárd – a vendégek innen zárkóztak fel és fordítottak a hajrában. A csapat vezére Teja Oblak volt, aki 21 pontja mellett kiosztott 3 gólpasszt és szerzett 2 labdát is. Rajta kívül a palánk alatt nagyot harcoló Erica McCall (14 pont, 7 lepattanó), és az Erkicet pótoló, de kicsit sem megilletődött Gereben Lívia (10 pont, 4 lepattanó) volt a leginkább dicsérhető.

Jól példázza a szakvezetés fiatalokba vetett bizalmát, hogy egy ilyen sorsdöntő mérkőzésen a 18 éves Gereben 30, a 19 éves Studer Ágnes pedig 29 percet töltött a pályán. A túloldalon Courtney Paris sajnos ellenállhatatlan volt: amellett, hogy a mezőnyben egyedülálló módon 39 játékpercet teljesített, 10/12-es mezőnymutatóval 20 pontot dobott és mellette leszedett 20 lepattanót (közte 6 támadót) is.

Mindössze három nap pihenő után a csapat újra harcba száll, ezúttal a bajnokságban a PINKK ellen. A kozármislenyi mérkőzés egyik legfontosabb kérdése – a veretlenségi sorozat megőrzése mellett – az lesz, hogy a kezdőjátékosokra mekkora terhelés jut a jövő heti Hatay elleni visszavágó előtt. Ebben nagy segítség lehet Mansaré MantyStuder Zsuzsa és Kiss Virág, akik most minden bizonnyal több bizonyítási lehetőséget kapnak majd.

NB I. A menetrend

PINKK-Pécsi 424 együttese meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt idén: 13 lejátszott mérkőzést követően 5 győzelemmel és 8 vereséggel a bajnoki tabella még rájátszást érő nyolcadik helyén állnak. A rapszodikus teljesítményt mutatja, hogy bár idén egyszer már legyőzték a PEAC-ot és a Ceglédet, a ZTE-től viszont odahaza és idegenben is kikaptak. A játékoskeretben ezidáig egy változás történt a szezon során: az időközben távozott ukrán Olena Szambruszka helyét az amatőr csapatból felhívott szerb Tijana Csukics foglalta el.

A svéd Jens Tillman irányította baranyaiak közül az amerikai Ivy Slaughter (15,3 pont; 9,2 lepattanó; 2,3 labdaszerzés) és a szintén tengerentúli Shelby Cheslek (9,7 pont; 9,8 lepattanó) emelkedik ki, de rajtuk kívül Sarok Nikolett (8,7 pont) és a szlovén Tina Jakovina (9,9 pont; 4,0 lepattanó) is tíz pont környékén átlagol. Cheslek és Slaughter lepattanózásban a teljes magyar mezőnyt tekintve második- illetve harmadik, míg utóbbi VAL-pontokban szintén második helyezett.

A KSC és a PINKK október közepén találkozott már egymással, azt a találkozót a Szekszárd magabiztosan nyerte. A 76-49-re végződő mérkőzés legjobb dobói Krnjics Szara (20), Bálint Réka(11/9), illetve Jakovina (8) voltak.
A PINKK legutóbb múlt szombaton játszott mérkőzést, mikor is a pécsi városi rangadón 81-62-es vereséget szenvedett a PEAC-tól. A találkozón a “vendégek” közül Slaughter (18/3) és Sarok (14/12) nyújtott két számjegyű dobóteljesítményt.

A PINKK-Pécsi 424 – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Söjtöry, Boros, Esztergályos) találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Kozármisleny Sportcsarnokban. A mérkőzést honlapunkon ezúttal is élőben közvetítjük, illetve a már megszokott szurkolói busz is indul.
Az NB1 A-csoportos bajnokság 15. fordulójából a Vasas-ZTE (57-62) összecsapást már szerdán lejátszották, míg a BEAC-CEKK, Sopron-Győr és DVTK-MTK találkozók szintén szombaton kerülnek megrendezésre.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close