full screen background image
Keresés
2020 november 27 - péntek
  • :
  • :

A polgármester „lőtte el” a rajtot

A polgármester „lőtte el” a rajtot

2015.05.26. Mintegy 50 fős mezőny várta a Nemzeti Bor Maraton vasárnap reggeli rajtját, amit Ács Rezső, Szekszárd polgármestere „lőtt el”.

A verseny útvonala mentén rögtönzött szurkolócsapatok alakultak és kínálták a futókat a helyi termelők portékáival, főleg boraival és süteményeivel. Szekszárdon a Pünkösdi Fesztivállal és a Nemzeti Bor Maraton partnereivel közösen, egész napos programsorozatra várták a látogatókat. A rendezvényen – melynek programjai egybeolvadtak a pünkösdi programokkal – bemutatkoztak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara helyi termelői. A színpadon pedig FankaDeli csapott óriási bulit.

Délben már Hőgyész felé folytatódott a futás, majd Gyönk következett. Innen egy maratoni távot teljesítettek az indulók Paksig. Utóbbi helyszínen, a Sárgödör téri a pincefalunál fogadták a bormaratonosokat. A következő szakaszt, amelyben Balla Attila programigazgató is rajthoz állt – Balog Judit, a Paksi FC ügyvezetője indította útjára. Majd a nap végéig Cece, Simontornya és Enying várta a befutókat a rajtcél vonalaknál.

A május 23-án, szombaton indult mind a 22 magyar borvidéket összekötő futás résztvevői vasárnap hajnalban már Pécsre érkeztek. Innen startoltak az újabb vállalkozó kedvűek Bonyhádra. Ezután Szekszárd következett, amely város a második kiemelt helyszíne lett a rendezvénysorozatnak.

Több mint egy futóverseny

A Nemzeti Bor Maraton több, mint egy futóverseny. A május 23-án rajtoló, 11 napon át 0-24 órában zajló esemény, összesen 2573 kilométer hosszú futással köti össze hazánk mind a 22 borvidékének 103 települését. Ezek közül szinte mindenhol megrendezik a Magyar Borászok Ünnepét is, amely során tematikus borkóstolókkal, helyi termelőkkel, szabadidős- és sportrendezvényekkel, kulturális és kézműves programokkal, kirakodó vásárral valamint koncertekkel is készülnek emlékezetessé tenni ezt az Európában egyedülálló kezdeményezést – írja a nemzetibormaraton.hu

További képek a Nemzeti Bor Maraton hivatalos honlapján – kattintson!

Forrás/fotó: nemzetibormaraton.hu
Read previous post:
Close