full screen background image
Keresés
2021 június 18 - péntek
  • :
  • :

A Pollack utca felújításával elkezdődtek az útfelújítások Szekszárdon

A Pollack utca felújításával elkezdődtek az útfelújítások Szekszárdon

2018.03.29. Az idén négy utcában mintegy 1,2 kilométer útfelület újul meg Szekszárdon.

Az önkormányzat az idén mintegy 115 millió forintot fordít útfelújításokra négy utcában – mondta el Ács Rezső polgármester szerda délután a Pollack Mihály utcában, melynek felújítási munkáit már el is kezdték. Hozzátette, a felújításokkal „régi tartozásokat szeretnének rendezni”. A Pollack Mihály utca mellett megújul a Sárvíz-, a Cseri János és a Páskum utca.

A polgármester elmondta, a Pollack Mihály utca – melynek felújításának elindításáért sokat tett a körzet képviselője, dr. Haag Éva – 31 millió forintból több mint fél kilométeren, vagyis teljes hosszúságában megújul, a járdát is beleértve.

Amellett, hogy megújul a járda és teljesen új kopóréteget kap az út, az utca mindkét oldalon átépítik a szegélyeket, megújul a csapadékelvezetés – tájékoztatott a kivitelezést végző szekszárdi KÉSZ Kft. ügyvezető-helyettese, Kőműves Krisztián.

Nemcsak az út, a járda is megújul a Pollack Mihály utcában. Fotó: Kadarka.net

Ács Rezső arról is szólt, hogy a téli időjárás nagyon megviselte az utakat. Még tart a kátyúk felmérése, de az eddigiek alapján elmondható, hogy az elmúlt télen mintegy 1500 kátyú keletkezett, ami másfélszer annyi, mint tavaly. A kátyúzás már elindult, a munkát a jövő hét végére szeretnék befejezni – tájékoztatott Ács Rezső.

Zárásként hozzátette, nemcsak a Pollack utcában újul meg a járda, ugyanis az idén több járdafelújítást is terveznek, ennek részeként a Rákóczi utcában egész Újvárosig megújul a járda.

A vezetőképen Ács Rezső (j), dr. Haag Éva és Kőműves Krisztián. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close