full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

A portugál bajnokot fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd

A portugál bajnokot fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd

2017.10.24. Az Európa-kupa csoportkörének harmadik fordulójában a portugál GDESSA-Barreiro csapatát fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd. A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

A csütörtöki csehországi győzelem után vasárnap ismét fontos győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután az előző fordulóban a bajnok Sopront megverő Győr otthonában 74-79-es sikert ért el. Bár a kisalföldiek ezúttal Simon Zsófia nélkül léptek pályára (Laklóth Anna és Horváth Krisztina műtét miatt idén még nem játszott), Czank Tímea pedig a találkozó során szenvedett sérülést, a győri csapat így is bombaerős ellenfélnek bizonyult. Az első félidőben mindkét oldalon a támadójáték dominált (szekszárdi oldalról Teja Oblak 21/6, Krnjics Szara pedig 17 pontig jutott), a második játékrészben viszont már a védekezés került előtérbe. Utóbbiban a KSC ismét remekelt, amit Nirra Fields hatékonysága (7/20 mezőnyből), valamint Goree Cyesha és Kamila Stepanová palánk alatti támadójátéka (5 pont) is sínylett meg.

Jó hír, hogy a KSC legutóbb Győrben ismét teljes csapattal lépett pályára, miután Maja Erkic az elmúlt napok szlovéniai kezelései után újra játékra jelentkezett. Maja itthon további vizsgálatokon esik még át, de remélhetőleg szerdán ismét tudja vállalni a játékot.

A GDESSA-Barreiro az elmúlt szezon portugál bajnokaként és kupagyőztesként érkezik Szekszárdra. A csapat a 2017/2018. évi bajnoki pontvadászatban a második helyen áll: négy bajnoki mérkőzésen eddig három győzelmet és egy vereséget számlál. Legutóbb vasárnap hazai pályán az Uniao Sportiva ellen játszottak, akikkel szemben 52-56 arányban maradtak alul. A játékoskeretből az amerikai bedobó, Ashli Payne (17,3 pont; 7,8 lepattanó), a hátvéd Marcia Costa (15,5 pont; 5,5 lepattanó; 4,5 gólpassz; 2,8 labdaszerzés), valamint Emilia Ferreira (8,3 pont; 5,3 lepattanó) és Maianca Umabano (11,8 pont; 3,0 lepattanó) rendelkezik a legjobb statisztikai mutatókkal. Payne-en kívül a portugáloknak még egy tengerentúli légiósa van Catrina Green személyében.

A Barreiro az Európa-kupában a H-csoport harmadik helyén áll a – KSC-vel megegyező, de annál rosszabb pontkülönbségű – 1-1-es mérleggel. A cseh Nymburkot ők is megverték (70-62), az olasz Ragusa otthonában viszont múlt héten 76-45-re alulmaradtak. A játékosok közül nemzetközi színtéren Costa (20,5 pont; 7,5 lepattanó) és Payne (13,5 pont; 9,0 lepattanó) teljesít a legjobban.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – GDESSA-Barreiro (v.: Zenis (szlovák), Spanic (szlovén), Tetik (török)) találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close