full screen background image
Keresés
2021 november 28 - vasárnap
  • :
  • :

A prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire hívták fel a figyelmet

A prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire hívták fel a figyelmet

2019.10.03. Szekszárdon is bemutatták szerdán a Kiállok érted – komplex társadalom-érzékenyítő és preventív program előadását.

A Kiállok érted – komplex társadalom-érzékenyítő és preventív program a Norvég Civil Támogatási Alap gondozásában indulhatott el 2015-ben a Névtelen Utak Alapítvány, a Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat közreműködésével.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereinek közreműködésével 2019. október 2-án – az országos turné keretében – ezúttal Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban tartották meg a bűnmegelőzési programot, melyen a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek, valamint az intézmény gyermekvédelmi szakdolgozói vettek részt.

A rendezvény célja a megyében levő gyermekotthonok lakóinak és a velük foglalkozó szakemberek figyelmének felhívása a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire.

A résztvevők, Huszti Gábor rendőr őrnagy, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály vezetőjének köszöntőjét követően, a Bohócok a Láthatáron színtársulat előadásában tekinthették meg, a Kiállok érted című darabot. Az előadás a szeretethiányról, a szegénységről és az ezekből fakadó kiszolgáltatottságról mesélt a gyermekotthonok lakóinak. A fiatalok a darab megtekintése után csoportfoglalkozás keretében beszélhették meg a színdarab tanulságait és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

Idegenekkel ne álljon szóba, és ne fogadjon el tőlük semmit!
Keltsen gyanút egy olyan álláshirdetés, amelyből nem derül ki a hirdető cég neve!
Legyen óvatos, ha a külföldi munkavállalás lehetőségét kínálják Önnek!
Mindig tartsa magánál a személyes iratait, azokat idegeneknek ne adja át!

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close