full screen background image
Keresés
2019 október 27 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

A PTE KPVK Pécsen is elindítja legnépszerűbb képzéseit

A PTE KPVK Pécsen is elindítja legnépszerűbb képzéseit

2019.10.25. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (KPVK) a keresztfélévtől Pécsi Képzési Központjában is elindítja legnépszerűbb képzéseit. A részletekről a pécsi nyílt napot megelőzően Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja sajtótájékoztatót tartott.

A PTE KPVK csütörtökön nyílt napot szervezett Pécsi Képzési Központjában, mivel a Kar a keresztfélévtől ezen a képzési helyszínen is elindítja azokat a szakokat, melyek a PTE intézményi keretein belül eddig csak Szekszárdon indultak. Így februártól már a baranyai megyeszékhelyen is lehet majd az alsófokú pedagógusképzésekre, csecsemő és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus és tanító alapszakokra, valamint szőlész-borász felsőoktatási szakképzésre jelentkezni nappali és levelező tagozaton egyaránt.

„Bár most februártól még kizárólag önköltséges formában tudjuk elindítani ezeket a képzéseket, szeptembertől remélhetőleg az államilag finanszírozott képzési formák is
meghirdetésre kerülhetnek Pécsett is. Fontos azonban hozzátenni, hogy a keresztfélévben induló képzésekre még nyelvvizsga és emelt szintű érettségi vizsga kötelezettség nélkül lehet jelentkezni.” – tájékoztatott Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Kar dékánja.

A nyílt napon a Pécsett induló új képzésekről a szakokat képviselő oktatók és hallgatók nyújtottak tájékoztatást az aulában felállított standoknál, de az érdeklődők a
keresztfélévtől Szekszárdon nappali és levelező tagozaton is elinduló új szakról, a gyógypedagógia alapképzésről is informálódhattak.

A keresztféléves jelentkezés határideje 2019. november 15-e.

* A kép illusztráció

Forrás: PTE KPVK


dr. Szécsi Gábor Pécs PTE KPVK


Read previous post:
Close