full screen background image
Keresés
2019 szeptember 7 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

A PTE volt főiskolai épületében létesülhet négycsillagos szálloda

A PTE volt főiskolai épületében létesülhet négycsillagos szálloda

2017.10.27. Támogatta a PTE korábbi „E” épületének önkormányzati tulajdonba vételének kezdeményezéséről szóló előterjesztést csütörtöki soros ülésén a közgyűlés. Az épületben négycsillagos szálloda létesülhet a Modern Városok Programban.

Mint arról annak idején beszámoltunk, tavaly februárban a kormány és a város önkormányzata együttműködési megállapodást kötött Modern Városok Program keretében. A program keretében több, a város gazdasági fejlődése szempontjából fontos projekt valósulhat meg. A megállapodás értelmében a kormány a szekszárdi minőségi szálláshelyek bővítése érdekében egy városközponti, 100-150 szobás, négycsillagos szálloda építését is támogatja.

A szálloda megépítése azért is indokolt, mert a Babits Mihály Kulturális Központ közelmúltban történt felújítása nyomán az épületben 500-600 fős konferenciák szervezésére alkalmas terek létesültek. Ahhoz azonban, hogy nagyobb konferenciákat is meg lehessen tartani, gyarapítani kell a központ közvetlen közelében a minőségi szálláshelyek számát.

A szálloda megvalósítására a PTE KPVK, Szent István tér 15-17. szám alatt található „E” épülete a legalkalmasabb. Az épületben egyetemi oktatás nem zajlik, a Szekszárdi Szakképzési Centrum Vendéglátó Szakképző Iskolájának ad otthont átmenetileg, várhatóan 2018. június 30-ig. Az épület állami tulajdonban van, de a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vagyonkezelése alatt áll.

Az értékbecslési szakvélemény szerint a 3490 m2 alapterületű földterület értéke 76,5 millió forint, a 3115 m2 alapterületű építmény értéke pedig 135,5 millió forint, így az ingatlan értéke összesen nettó 230 millió forint.

Döntésével a közgyűlés támogatta, hogy az önkormányzat kezdeményezze a Magyar Állam tulajdonában, és a Pécsi Tudományegyetem vagyonkezelésében lévő, Szent István tér 15-17. szám alatt található ingatlan önkormányzati tulajdonba vételét. Emellett a közgyűlés felhívta Ács Rezső polgármestert, hogy az önkormányzati tulajdonba vétellel kapcsolatban folytasson tárgyalásokat az ingatlan vagyonkezelőjével, és tegye meg a szükséges nyilatkozatokat, illetve hogy az adásvétel jóváhagyása érdekében tájékoztassa a közgyűlést a tárgyalások eredményéről.


ElőzőMÁV: október 31-ig érvényesíteni kell a diákigazolványokat


Read previous post:
Close