full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

A rendőröktől kapta vissza a pénztárcáját

A rendőröktől kapta vissza a pénztárcáját

2018.06.29. A Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott büntetőeljárást jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Egy 68 éves helyi férfi tett feljelentést 2018. június 8-án a Hőgyészi Rendőrőrsön, mert a településen levő egyik boltjában felejtett pénztárcáját – benne irataival, bankkártyáival és készpénzzel – ismeretlen személy megtalálta, és azt részére nem juttatta vissza. A rendőrök gyors és szakszerű közreműködésének, továbbá az üzletben elhelyezett biztonsági kamerák felvételeinek köszönhetően, hamar sikerült azonosítani azt a személyt, aki a boltban felejtett pénztárcát megtalálta. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a tárcát az elkövető egy használt ruhatároló konténerbe dobta.

A rendőrök a sértettnek a napokban visszaadták az értékeit.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy értékeinkre mindig gondosan ügyeljünk. Abban az esetben, ha valaki telefont, pénztárcát vagy egyéb más értéktárgyat talál, azt ismert tulajdonos esetén szolgáltassa vissza részére, vagy bármelyik rendőri szervnél, illetve települési önkormányzatnál a talált tárgyat adja le! Ha ezt bárki elmulasztja, és a talált dologgal sajátjaként rendelkezik, ugyanúgy bűncselekményt követ el, mintha az tárgyat ellopta volna.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close