full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

A siker kapujában a bátaszéki molyhos tölgy – videó összeállítás

A siker kapujában a bátaszéki molyhos tölgy – videó összeállítás

2016.02.28. Hamarosan „Az év európai fája” lehet a bátaszéki molyhos tölgy.

A molyhos tölgy, mely tavaly megnyerte „Az év fája” versenyt Magyarországon, február 22-ig mintegy 45 ezer szavazatot kapott. Ezzel mintegy 13 ezer szavazattal vezette a versenyt a csehországi ezeréves tölgy előtt. A verseny állása azonban az utolsó héten titkos, így nem lehet biztosan tudni, hogy melyik fa áll az élen.

Szavazni a www.treeoftheyear.org internetes oldalon lehet február 29-én 24:00-ig. Eredményhirdetés, április 20.

A bátaszéki tölgyről színes összeállítás készült Komáromi Éva szerkesztésében, illetve Pomsár Tamás operatőr, vágó közreműködésével. A videó a Youtube videómegosztó „Bátaszék Város” oldalán jelent meg. Az összeállításban látható légi felvételt a madarszem.hu készítette – a légi videót itt találja eredetiben.  A képen a bátaszéki molyhos tölgy. Fotó: Retkes Tamás.

Mint azt már megírtuk, a címért idén 15 európai ország – Magyarország mellett Anglia, Belgium, Bulgária, Csehország, Észak-Írország, Észtország, Írország, Franciaország, Lengyelország, Németország, Skócia, Spanyolország, Szlovákia és Wales – egy-egy fája versenyez.

Magyarországot idén Bátaszék legöregebb, 300-400 évesre becsült fája, egy molyhos tölgy képviseli, amely tavaly novemberben több mint 6 ezer szavazattal nyerte el az hazai év fája címet.
Read previous post:
Close