full screen background image
Keresés
2021 január 13 - szerda
  • :
  • :

A Sióba ölte a kutyáit a férfi

A Sióba ölte a kutyáit a férfi

2019.09.02. A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy kölesdi férfival szemben indítottak állatkínzás elkövetése miatt – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Mint azt megírtuk, két rendbeli állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, miután lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre március 24-én az esti órákban, hogy egy helyi férfi a Sió kölesdi szakaszán két elpusztult kutya tetemét találta az előző napon.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai nagy erőkkel az elkövető felkutatására intézkedtek, melynek során a helyi körzeti megbízott és az állampolgárok együttműködésével rövid időn belül megállapították az elkövető személyazonosságát.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt – egy 26 éves helyi férfit – 2019. március 25-én a kora délutáni órákban előállítottak, és gyanúsítottként hallgattak ki, aki elszámoltatása során elismerte az állatkínzást.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján – az elkövetett cselekmény súlyára tekintettel – a férfival szemben állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúját állapították meg a rendőrök.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.