full screen background image
Keresés
2019 április 21 - vasárnap
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

A szabadtéri rendezvényekről tartott fórumot a katasztrófavédelem

A szabadtéri rendezvényekről tartott fórumot a katasztrófavédelem

2016.08.09. Interaktív fórumot rendezett a szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatban hétfő délelőtt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Tolna megyei települések polgármesteri hivatalainak munkatársai részére szervezett fórum témája a szabadtéri rendezvények jogszerű és biztonságos lebonyolítása, a vonatkozó jogszabályi előírások ismertetése, valamint a rendezvényekkel kapcsolatos tűzvédelmi kérdések és álláspontok egyeztetése volt. A rendezvényen az önkormányzatok egyszerre hatóságként és ügyfélként is részt vettek – tudtuk meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Az értekezleten a katasztrófavédelmi kirendeltségek, mint az elsőfokú tűzvédelmi hatósági feladatokat ellátó szerv szakemberei is jelen voltak a személyes kapcsolattartás érdekében.

A résztvevőket köszönt megyei katasztrófavédelmi igazgató, dr. Balázs Gábor ezredes elmondta, hogy a nyár és az ősz a rendezvények szervezése tekintetében kiemelt időszak, hiszen gyakorlatilag nem telik el úgy hétvége, hogy ne lenne valamilyen ünnep, fesztivál, vagy falunap. A különböző rendezvényekre különféle jogszabályok vonatkoznak, és bár van amelyiket engedélyeztetni kell, más rendezvényeket pedig elegendő csak bejelenteni, biztonsági aspektusa mindegyiknek van. A rendezvények biztonságossá tétele pedig a szervezők és a hatóság együttes érdeke.

A rendezvényekkel kapcsolatos hatósági feladatokat és a főbb jogszabályi előírásokat Vámosi Zoltán őrnagy ismertette, majd a tűzvédelmi kérdések és álláspontok egyeztetésére került sor.

A katasztrófavédelem rendezvények szervezésével kapcsolatos közleményét itt olvashatja. A szabadtéri rendezvény bejelentésének adatlapja pedig itt található.

A képen dr. Balázs Gábor, amint az értekezlet résztvevőit tájékoztatja. 

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 
Read previous post:
Close