full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

A szekszárdi tűzoltólaktanyában jártak a médiatábor résztvevői

A szekszárdi tűzoltólaktanyában jártak a médiatábor résztvevői

2018.06.23. A szekszárdi tűzoltóság laktanyájába látogattak az idei médiatábor résztvevői.

A médiatábort 2010 óta rendezik meg minden évben, mely során az általános és középiskolás korú diákok mindennapjait különféle programokkal igyekeznek színesebbé és érdekesebbé tenni a szervezők. Az egy hét során különböző szervezetekhez látogatnak el a gyerekek, annak érdekében, hogy minél több mindennel ismerkedjenek meg, ezzel is szélesítve látókörüket, ami a média területén tevékenykedőknek elengedhetetlen.

A látogatás során a „B” szolgálati csoport tűzoltóinak köszönhetően a diákok megismerhették a tűzoltójárműveket, amiben eleinte nem volt nagy szerencséjük, mivel csak az „egyes szer” volt a laktanyában majd kicsit később, egy kárhelyszínről megérkezett a műszaki mentő is. Szerencsére ez nem szegte kedvüket, mindenre nyitottak és érdeklődőek voltak, kíváncsian figyelték a bemutatott eszközöket, és médiatáboroshoz illően kérdésekkel is bombázták a tűzoltókat.

Czövek Szabolcs és Benedek László, a Tűzoltó Emlékhely fő ötletgazdái körbevezették a csoportot a kiállításon, ahol a gyerekek a tűzoltó hagyományokkal, régi eszközökkel ismerkedhettek.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság




Read previous post:
Close