full screen background image
Keresés
2022 január 18 - kedd
  • :
  • :

A szekszárdi utakon is nyomot hagyott a kemény tél

A szekszárdi utakon is nyomot hagyott a kemény tél

2017.02.22. A kemény tél a szekszárdi utakon is nyomot hagyott, ám ilyenkor legfeljebb zsákos aszfalttal tudják javítani az úthibákat, de az nagyon költséges. A kátyúk helyéről szóló bejelentéseket e-mailben várja az önkormányzat.

Nem bánt kesztyűs kézzel az időjárás a szekszárdi utakkal. Az önkormányzat igyekszik lépést tartani, a 2016/2017-es zord téli időjárás miatt kialakult úthibák közül a múlt hét végéig 166 kátyút szüntettek meg – tudtuk meg Märcz Lászlótól, az önkormányzat városüzemeltetési és városfejlesztési igazgatóságának vezetőjétől. Mivel az aszfaltkeverő üzemek novembertől márciusig nem üzemelnek, ezért ilyenkor csak az igen drága és csak nulla fok felett használható zsákos aszfalttal kénytelenek elvégezni a munkát. Ezért a téli időszakban csak a buszútvonalakon történik a kátyúzás. A jelenlegi télen eddig 6,6 tonna zsákos aszfaltot használtak fel, 1 millió forint értékben.

A hagyományos, meleg aszfalttal történő kátyúzást márciusban és áprilisban végzik el. Először a buszútvonalakat, ezután a gyűjtő utakat, majd a lakó övezeti utak útburkolati hibáit javítják ki, három ütemben.

A kátyúzás mindig előzetes felmérés alapján történik. A lakók bejelentésükkel sokat segítenek a kátyúk felmérésében. Az önkormányzat a schmidt@szekszard.hu e-mail címre várja a kátyúkról készült fotókat és a pontos helyszín leírását. Javítani a 3 centiméternél mélyebb, illetve 10×10 centiméternél nagyobb úthibákat szokták. Az önkormányzat tavaly 21 millió forint értékben szűntetett meg 1339 darab kátyút, 209 tonna meleg aszfalt felhasználásával.

MTI Fotó: Komka Péter
Read previous post:
Close