full screen background image
Keresés
2019 június 8 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

A szekszárdi Wunderland óvodából érkezett a legtöbb pályázat

A szekszárdi Wunderland óvodából érkezett a legtöbb pályázat

2019.05.17. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának legjobb műveit jutalmazták péntek délután Szekszárdon. 2019-ben is óvodások, általános iskolások és középiskolások részére hirdetett felmenő rendszerű alkotói pályázatot a Bizottság, melynek az volt a célja, hogy a gyerekek kreatív alkotásaikon keresztül mutathassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát.

Dr. Balázs Gábor igazgató örömét fejezte ki, hogy az idén is nagy sikert aratott az alkotói pályázat, hiszen ezúttal is több mint négyszáz alkotás között kellett megtalálni azokat, amelyeket díjaztak. Az igazgató elmondta, hogy a pályázat több szempontból is fontos, egyrészt amíg a gyermekek rajzolnak, festenek, addig is gondolkodnak a témán, ezáltal pedig bővítik a katasztrófavédelemmel, tűzoltósággal kapcsolatos ismereteiket.

Nem utolsó sorban pedig a pályaorientáció szempontjából sem elhanyagolható fontosságú, hiszen lehet, hogy akad olyan nebuló, aki pont ennek hatására szeretne majd tűzoltó lenni.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság segítségére az idén is Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, Mezősi Andrea, Boros Eszter és Diószegi Edina rajzpedagógusok voltak, akiknek ezúttal sem volt egyszerű dolguk, több mint négyszáz beérkezett alkotás közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat.

Péterfi Zsuzsanna elmondta, hogy a legjobbak kiválasztásánál több szempontot igyekeztek figyelembe vettek, fontos volt, hogy alkotójának lelkivilágát tükrözze a rajz, minél kevésbé legyen “másolt”. A zsűri díjazta a kreativitást és az egyéni gondolkodást éppúgy, mint a színkezelést.

A legtöbb pályázat az előző évekhez hasonlóan 2019-ben is a szekszárdi Wunderland óvodából érkezett, kereken 100 alkotást készítettek a legkisebbek. Az iskolák között 2018 után másodszor is a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola diákjai voltak a legaktívabbak, akik az idén 74 rajzzal pályáztak.

A megyei első helyezett pályaművek automatikusan részt vesznek az országos megmérettetésen, melynek díjátadóját 2019. június 7-én tartják Budapesten, ahová az országos pályázatban díjazottakat és családtagjaikat várják.

A nyertesek művei – kattintson!

A nyertesek neve – kattintson!

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close