full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

A természet csodái „költöztek” a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermébe

A természet csodái „költöztek” a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermébe

2018.01.26. A természet csodáit bemutató gyönyörű fotókból nyílt kiállítás csütörtök délután a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében.

A tárlaton a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Egyesület – által meghirdetett, „Lenergy – Az Év Természetfotósa 2017” pályázat döntőjébe került több mint 120 fotó tekinthető meg.

Az idei jubileumi pályázatra négy kategóriában 170 pályázó összesen 2952 fotóval nevezett – mondta el a kiállítást megnyitó Kalotás Zsolt természetfotós, a naturArt elnökségi tagja, a pályázat zsűrijének elnöke.

Mint fogalmazott, a zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hiszen a tavalyi pályázatra minden korábbinál színvonalasabb anyag érkezett.

Kalotás Zsolt nyitotta meg a kiállítást. Fotó: Kadarka.net

Kalotás Zsolt kiemelte, a pályázók sok olyan képpel is neveztek, melyek nem a technikai újdonságok felhasználásával, hanem a fotós ambíciójával, kitartásával és ötletére alapulva készült el, adott esetben olyan fényképezőgéppel, mely már 8-10 éve is legfeljebb közepesnek számított. Hangsúlyozta, nem feltétlenül a drága felszerelés, technika számít, hanem az, hogy „ki van mögötte”.

A pályázat zsűrijének azt is elmondta, hogy a természetfotózásban is egyre inkább teret hódít a drónos fényképezés, mely egyszerűbbé tette a légifelvételek készítését. A kiállításon is több ilyen, gyönyörű színvilágú és kompozíciójú képet találni.

Fotó: Kadarka.net

Kalotás Zsolt arról ugyancsak szólt arról, hogy már adottak az anyagi feltételek, így az idén is meghirdetik a pályázatot, mely hazánk egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb fotópályázata. A zsűrielnök szintén megemlített, hogy a pályázat sokszoros nyertese, a Tolna megyei születésű Máté Bence jelenleg a világ első számú természetfotósának számít és a ma élő magyarok közül a 9. legismertebb személy. Zárásként arra biztatott mindenkit, hogy nevezzenek az idei pályázatra.

A tárlat megnyitóján közreműködött Csizmazia Dóra és Föglein Liza Kató, a kiállítás megtekinthető 2018. február 26-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close