full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

A Tolna Kincse Egyesület segíti a megye turisztikai céljait

A Tolna Kincse Egyesület segíti a megye turisztikai céljait

2016.04.17. A Tolna Kincse Turisztikai Egyesület – térségi turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezet – segíti a jövőben a megye turisztikai céljait.

2018hirdetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium engedélyével használható TDM címet március végén nyerte el az egyesület, mely már egy 85 millió forintos fejlesztési pályázatot is benyújtott a GINOP 1.3.4-15 felhívás keretében. A forrás hasznosításával többek között turisztikai kedvezménykártya rendszer, honlap és egységes információs központ valósítható meg, melyek által a tolnai térségek turisztikai értékei, kínálata országos illetve nemzetközi szinten is megjelenhet.

A Tolna Kincse Turisztikai Egyesület januárban kezdte meg a munkát, melynek eredményeként turisztikai helyzetelemzés, koncepció és stratégia készült a térségre vonatkozóan. Tolna megye szempontjából rendkívül fontos, hogy a viszonylag kevés helyi szervezet mellett – s azokat összefogva – egy térségi TDM is dolgozzon a turisztikai fejlesztések megvalósításáért. Valamennyi turisztikai pályázat esetében lényeges szempont, hogy illeszkedjen egy térségi turisztikai koncepcióhoz, amelyet a Tolna Kincse Turisztikai Egyesület éppen ezért készített el.

Az utóbbi években nem működött megyét átfogó térségi szervezet, így az egyesület kiemelt célkitűzése, hogy az elmúlt években felhalmozódott lemaradást kompenzálja. Ehhez szükséges, hogy a megyei- és helyi önkormányzatokkal, turizmusban érdekelt vállalkozásokkal, valamint a szakmai szervekkel partnerségben javítsa a térség turisztikai vonzerejét.

A térségi TDM feladatai közé tartozik továbbá: a termékfejlesztés, projektmenedzsment, marketing tevékenység, valamint a turisztikai információs rendszer működtetése. Ennek megfelelően a szervezet kialakítja a térség egyedi kínálati profilját, majd promóciót, népszerűsítő kampányokat szervez. Összehangolja, és egységesen elérhetővé teszi a térség programjait, valamint a helyi TDM szervezetek ajánlatait.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close