full screen background image
Keresés
2021 május 15 - szombat
  • :
  • :

A Tolna megyei helyszínelők is versenybe szálltak Igalon

A Tolna megyei helyszínelők is versenybe szálltak Igalon

2018.06.02. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében Igalon rendezték meg szerdán a regionális baleset-helyszínelő versenyt, melyen 6 megye – Fejér, Somogy, Tolna, Vas Veszprém és Zala – legjobbjai mérték össze tudásukat.

Az eseményen összesen 19 – egyenként kétfős – csapat vett részt. A versenyzőknek szakmai elméleti, KRESZ, továbbá gyakorlati ismereteikről kellett számot adniuk. A szakmai gyakorlati feladatok végrehajtása során a rendőröknek egy baleset helyszínét kellett feltérképezniük, majd járműszemlét kellett végrehajtaniuk.

A baleset-helyszínelők számot adtak vízi rendészeti, intézkedéstaktikai és fényképezési ismereteikről is. A nap folyamán továbbá vezetéstechnikai pályán és az elsősegélynyújtás területén is megmutathatták, hogy kik a legjobbak közülük – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Tolna megyét a versenyen hat helyszínelő – három csapatban – képviselte. Közülük a legjobbnak a Szendi Norbert c. r. zászlós, a Paksi Rendőrkapitányság és a Dudoma Krisztián r. őrmester, a Szekszárdi Rendőrkapitányság helyszínelője által alkotott csapat bizonyult, akik összesítettben a 19 résztvevő csapatból az előkelő ötödik helyet szerezték meg.

A régió legjobbjai a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében versenyző Korcsmáros Róbert c. r. főtörzszászlós és Végh Attila c. r. főtörzszászlós lettek. A megmérettetés előválogató volt az ősszel Nógrád megyében megrendezésre kerülő országos balesethelyszínelő versenyre.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close