full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

A tűzoltók munkájával ismerkedhettek a szekszárdi diákok

A tűzoltók munkájával ismerkedhettek a szekszárdi diákok

2018.06.20. A Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolában tartott prevenciós napot a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

A rendezvény alkalmával a diákok betekintést nyerhettek az állomány tevékenységébe és megtapasztalhatták, milyen kihívásokkal néznek szembe egy-egy bevetés során a tűzoltók.

A prevenciós napon játékos feladatok során próbálhatták ki magukat a diákok, amit nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtak mindannyian. A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai négy állomást alakítottak ki a gyerekek számára. Egy befüstölt sátorban kellett megkeresniük különböző tárgyakat, amely során megtapasztalhatták, milyen nehéz feladatuk van a tűzoltóknak egy füsttel teli épületben való tájékozódás során.

A másik feladat során puttonyfecskendővel igyekeztek célba találni a résztvevők, majd társuk segítségét igénybe véve, letakart szemmel keresték meg az elrejtett tárgyakat. A negyedik gyakorlat a tesztírás volt, ami mindenkinek nagyon jól sikerült, így egyetlen diák sem ment haza a jól megérdemelt ajándék nélkül.

A feladatokat úgy alakították ki, hogy a gyerekek megtapasztalják és felismerjék a csapatmunka fontosságát és saját élményeiken keresztül tapasztalják meg, milyen nehéz dolguk van a tűzoltóknak.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság