full screen background image
Keresés
2021 május 9 - vasárnap
  • :
  • :

A tűzoltók nem mindennapi életével ismerkedtek a diákok Szekszárdon

A tűzoltók nem mindennapi életével ismerkedtek a diákok Szekszárdon

2018.06.02. A szekszárdi Baka István Általános iskola negyedikes diákjai érkeztek látogatóba a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájába, hogy pályaorientációs céllal bepillantást nyerjenek a lánglovagok érdekes világába.

Az általános iskola azért kereste meg a helyi hivatásos tűzoltó-parancsnokságot, mert szerettek volna egy napot eltölteni a laktanyában, hogy megismerhessék a tűzoltók kicsit sem mindennapi életét. Az iskolások megismerkedtek a laktanyával, a tűzoltóautóval és az azon található eszközökkel. A látogatás egyik kimaradhatatlan állomása volt a Szekszárdi Önkéntes Tűzoltó Sport és Hagyományőrző Egyesület által a laktanyában kialakított Tűzoltó Emlékhely, ahol a gyerekek különleges tűzoltó relikviákat és egy több mint száz éves, felújított kocsifecskendőt is megtekinthettek.

A gyerekeknek Szabácsy József tű. zászlós, szekszárdi hivatásos tűzoltó mutatta meg az eszközök használatát. Búcsúzáskor mindenki megígérte a tűzoltó bácsinak, hogy mindenki nagyon jól fog tanulni azért, hogyha felnőttek lesznek, akkor ők is tűzoltók lehessenek.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság