full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

A V4-ek talán soha nem voltak ilyen egységesek a közös fellépésben

A V4-ek talán soha nem voltak ilyen egységesek a közös fellépésben

2017.10.15. Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint a visegrádi négyek (V4 – Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) talán soha nem voltak ilyen egységesek abban, hogy közösen lépjenek fel az Európai Unió jövőjét érintő kérdésekben, amelyek közül az egyik legfontosabb a migráció.

Deák Dánielt az M1 aktuális csatornán vasárnap azzal kapcsolatban kérdezték, hogy kétnapos tanácskozást tartottak a visegrádi országok (V4) államfői Szekszárdon péntektől. Megjegyezte: a V4-országok kormányfői ugyancsak pénteken Pozsonyban a migrációpolitikai elképzelésekről is egyeztettek, és jövő csütörtökön kezdődik az európai tanácsi csúcs, amelyen a kormány- és államfők megvitatják az uniós menekültügyi reform fontos elemeit is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke “nem véletlenül” invitálta munkavacsorára egy nappal korábbra, szerdára a V4-ek kormányfőit, ahol arról próbálja majd meggyőzni őket, hogy országaik tegyenek eleget a migrációs kvótákban foglaltaknak. Ez is mutatja, hogy a visegrádi országokat nagyon komolyan veszik Brüsszelben – tette hozzá.

A V4-ek szekszárdi találkozójáról itt talál további anyagokat – kattintson!

A képen: Andrzej Duda lengyel, Milos Zeman cseh, a házigazda Áder János magyar és Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök (b-j) a szekszárdi megyeházán a visegrádi országok (V4) államfői találkozója első napján, 2017. október 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close