full screen background image
Keresés
2021 április 13 - kedd
  • :
  • :

A vállalkozásokat támogató döntésekre van szükség

A vállalkozásokat támogató döntésekre van szükség

2015.12.11. A foglalkoztatás bővítéséhez a cégeket támogató és nem pedig azokat ellehetetlenítő döntésekre van szükség.

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke ezt a dombóvári adóemeléssel kapcsolatban mondta el csütörtökön, a Babits Mihály Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón. Emlékeztetett, 2020-ig több mint 27,5 milliárd forint uniós fejlesztési pénz érkezhet Tolna megyébe a Területi Operatív Programban (TOP).

A TOP célkitűzése a gazdaságfejlesztés és munkahelyteremtés. Ezek megvalósításához azonban partnerekre van szüksége a megyének. A munkában a megye az önkormányzatok és a vállalkozások együttműködésére számít – hívta fel a figyelmet.

A foglalkozást bővítő fejlesztések a jól működő, életképes vállalkozások segítségével mehetnek végbe. Ezért a cégek támogatását elősegítő, nem pedig a vállalkozásokat ellehetetlenítő döntésekre van szükség. A dombóvári adóemelés veszélyezteti a vállalkozások működését és azzal a Területi Operatív Program céljait és megvalósítását – hangsúlyozta Fehérvári Tamás.

Mint azt szintén kiemelte, a fentiek tükrében ugyancsak érthetetlen a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara döntése, mellyel hozzájárult a dombóvári vállalkozások helyzetét megnehezítő önkormányzati döntéshez.

Fehérvári Tamás zárszóként nyomatékosította, az elkövetkező fejlesztési ciklusban Tolna megye épülése érdekében kulcsfontosságú lesz a partnerség, a források megfelelő hasznosítása és a gazdasági szereplők segítése.

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a vállalkozók

A Dombóváron kialakult helyzetet Tóth Zoltán képviselő ismertette a résztvevőkkel. Mint mondta, az új rendeletek szerint a vállalkozások építményadója akár 700 forint is lehet négyzetméterenként, a kommunális adó húsz százalékkal nőtt, miközben a helyi iparűzési adó már a maximumon van. Tóth Zoltán hozzátette, úgy tudja, az adóemelés miatt a vállalkozók aláírásgyűjtésbe kezdtek.

A képen Fehérvári Tamás (balról) és Tóth Zoltán. Fotó: Ótos Réka
Read previous post:
Close