full screen background image
Keresés
2020 február 24 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

A város napja: nyárbúcsúztató hétvége Szekszárdon

A város napja: nyárbúcsúztató hétvége Szekszárdon

2017.08.23. Koncertek, családi- és egyéb programok, borudvar, valamint kirakodóvásár is várja a látogatókat Szekszárd Város Napján, melyet második alkalommal rendeznek meg augusztus 26-27-én a Béla király téren. A városi elismeréseket ünnepi közgyűlésen adják át augusztus 29-én.

A második alkalommal megrendezendő „nyárbúcsúztató hétvégére” igyekeztek különleges programot összeállítani. Az idén a rendezvényen fellépő előadókban közös, hogy szinte kivétel nélkül mindannyian szekszárdiak, vagy van valamiféle kötődésük a városhoz – mondta el Ács Rezső Szekszárd polgármestere szerda délután, a Babits Mihály Kulturális Központban megtartott sajtótájékoztatón. Mint azt hozzátette, a helyi kötődésű fellépők helyi példaképet kínálnak a fiataloknak és ezáltal növelik a város megtartó erejét.

Mint a polgármester a fogalmazott, a rendezvény egyfajta „kis szüreti napok” lesz. Kézműves kirakodóvásár, vásári étkesek és borudvar is várja majd a vendégeket a programok mellett. A városvezető kiemelte, a tavalyi első sikeres rendezvény után az idén a szombaton délelőtt megtartandó városismereti vetélkedőre nagyon sok iskolás jelentkezett.

Ács Rezső zárásként elmondta, hogy a rendezvény az összefogás valódi iskolapéldája, a vállalkozók támogatásának köszönhetően gyakorlatilag nem kerül pénzébe a városnak.

Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központot működtető Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Kft. ügyvezetője a programok részletezése során tudatta, a szombat délelőtti városismereti vetélkedőre, melyet a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület segítségével rendeznek meg, hat szekszárdi iskolából összesen 14 csapat jelentkezett.

Az ügyvezető elmondta, a zenés program szombat délután négy órakor kezdődik a Holló Együttes gyerekkoncertjével, majd 17 órakor fellép Calidora, akit 18 órától Budavári Zita és Winand Ádám követ a Béla király téri színpadon. Este hét órától fellép a Brassdance, majd 21 órától Péter Szabó Szilvia ad 100 perces élő nagykoncertet, melyet a nap zárásaként 23 órától retro disco követ.

A vasárnapi program a gyermekeknek szóló, „Vili, a vega vámpír – szörnyen jó zenés mesejátékkal” veszi kezdetét 11 órától, melyet déltől habparti követ. Délután két órától helyi mozgásművészeti csoportok műsorát láthatják az érdeklődők, délután negyed öttől pedig fellép a Bartina Néptánc Egyesület. Délután fél héttől a Stinky Rodders ad koncertet, majd 20 órától fellép az Animal Cannibals – közölte Zsikó Zoltán.

Szekszárd Város Napja alkalmából az idén is ünnepi közgyűlést tartanak augusztus 29-én. Ekkor adják majd át a városi kitüntető címeket és elismeréseket, mint például a Szekszárd Város Díszpolgára címet.

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

További városi rendezvények 2017-ben

Zsikó Zoltán a sajtótájékoztatón a további városi rendezvényekről is szót ejtett. Mint elmondta, az idén szeptember 14. és 17. között rendezik meg a Szekszárdi Szüreti Napokat, míg a Márton-napi Vigadalmat november 11-én tartják meg sok népzenével és ételkülönlegességekkel. Az idén a Szekszárdi Advent részeként nemcsak a Béla király téren tartanak majd programokat, de a Babits Mihály Kulturális Központban is. Minden vasárnap színházzal, ingyenes mozival és játszóházzal várják majd a látogatókat. Az év utolsón agy városi rendezvénye a Városi Szilveszter lesz, amikor nagyszabású bált tartanak majd.

A képen Ács Rezső, Szekszárd polgármestere (b) és Zsikó Zoltán, a  Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Kft. ügyevezetője. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close