full screen background image
Keresés
2020 július 1 - szerda
  • :
  • :

A Vasas ellen javítana a KSC Szekszárd

A Vasas ellen javítana a KSC Szekszárd

2018.02.23. A szerdai vereség után három nappal ismét pályára lép az Atomerőmű KSC Szekszárd, mely az NB1 A-csoportos bajnokság 18. fordulója keretében szombaton 18 órától a Vasas Akadémia együttesét fogadja a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A találkozót a klub honlapján élőben közvetítik.

Elvesztette bajnoki veretlenségét az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután szerdán Zalaegerszegen 68-57-es vereséget szenvedett. A találkozón sajnos szinte semmi sem sikerült: a csapat fáradt és pontatlan játékot mutatott, támadásban mindössze ötvenhét pontig jutott (a félidőben huszonnyolcnál jártunk), védekezésben pedig nem sikerült kikapcsolni az amerikai Nadia Parkert, aki remek hatékonysággal (10/12 mezőnyből) 22 pontot dobott, mellette pedig 8 lepattanót, illetve 3-3 blokkot és labdaszerzést is jegyzett. A KSC-ből Erica McCall (14 pont, 10 lepattanó) és Krnjics Szara (12 pont, 7 lepattanó) jutott tíz pont fölé, de mindketten ötven százalék alatti dobóteljesítményt nyújtottak.

A vereség egyik lehetséges okának a szakvezetés a válogatott szünetet jelölte meg, hiszen ezen időszak alatt a KSC edzéseitől hatan is távol voltak: Studer ÁgnesTheodoreán AlexandraMansaré MantyGereben Lívia és Bálint Réka a magyar, Teja Oblak pedig a szlovén nemzeti csapat összetartásán vett részt. Az új igazolás Márcia Costa ugyan bemutatkozott kék-fehér színekben, de csak néhány közös edzés áll mögötte – az ő beépítése mindenképpen több időt vesz majd igénybe.

Djokics Zseljkonak kevés ideje maradt, hogy újra formába hozza a csapatot a közeledő és igencsak fontos márciusi rangadók előtt (jövő héten Sopronba, azt követően pedig Miskolcra látogatunk), amihez jó alkalom lehet a szombati Vasas elleni mérkőzés. Mivel szurkolóink korábban az Európa-kupában, most pedig Zalaegerszegen is bizonyították, hogy hátrányban és vereség esetén is teljes mellszélességgel a csapat mögött állnak, bízunk benne, hogy szombaton ismét nagy számban kilátogatnak a Szekszárd Városi Sportcsarnokba, és támogatásukkal hozzásegítik Studer Ágneséket egy önbizalom-növelő győzelemhez.

NB I. A menetrend

Vasas Akadémia 4 győzelemmel és 12 vereséggel a bajnoki tabella kilencedik helyén áll. Sikereiket a BEAC, illetve az MTK kétszeri legyőzésével gyűjtötték, de korábban a PEAC, a PINKK, a DVTK és a legutóbbi fordulóban a Cegléd életét is jócskán megnehezítették.

Földi Attila csapatából az egyéni statisztikák alapján az amerikai irányító, Ezinne Kalu (16,1 pont; 3,7 gólpassz; 3,6 labdaszerzés), a szerb center, Jefimija Karakasevics (12,3 pont; 8,5 lepattanó; 1,4 blokk), illetve Böröndy Vivien (10,7 pont; 2,7 gólpassz; 2,5 labdaszerzés) nyújtja a legjobb teljesítményt, de mellettük számos fiatal kap rendszeres játéklehetőséget.

A KSC november közepi fővárosi vendégjátéka során huszonkét pontos győzelmet aratott a Vasas ellen. A mérkőzés legjobb dobói Mérész Beatrix (11), Kalu (10), illetve Krnjics (21), McCall (18/3), Gereben (10) és Oblak (10/6) voltak.

A pasarétiek legutóbb szerdán Cegléden léptek pályára, ahol 88-77 arányban szenvedtek vereséget. A találkozón a vendégek közül Kalu 17, Karakasevics 16, Böröndy pedig 15 pontig jutott.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia (v.: Ádám, Balog, Hervay) találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A találkozót a klub honlapján élőben közvetítik.

Az NB1 A-csoportos bajnokság 18. fordulójában szombaton BEAC-Győr, MTK-PINKK, PEAC-Sopron, illetve DVTK-ZTE összecsapásokat rendeznek még.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC