full screen background image
Keresés
2019 június 19 - szerda
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

A vasúti biztonság érdekében tartott 24 órás akciót a rendőrség

A vasúti biztonság érdekében tartott 24 órás akciót a rendőrség

2019.03.29. A vasúti biztonság érdekében tartott 24 órás akciót a rendőrség – írta a police.hu pénteken.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a fokozott ellenőrzést kedden reggel 7 óra és szerda reggel 7 óra között tartották.

A rendőrség, az együttműködő szervezetekkel lebonyolított akció ideje alatt 1149 alkalommal vonatokat, 594 esetben állomásokat ellenőrzött közbiztonsági céllal. Az ellenőrzés során a hatóságok 5841 embert igazoltattak, büntető feljelentést 17, szabálysértési feljelentést 38 esetben tettek. A rendőrök a 24 órás akció ideje alatt 35 embert fogtak el, 25 embert állítottak elő, 228 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Mint írták: a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Hálózata) akciójának célja a személyszállító – elsősorban a gyors, a belföldi intercity és a nemzetközi – vonatokon az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények megakadályozása volt. A vasúti pályaudvarok, állomások és azok környezetének ellenőrzése során kiemelt figyelmet fordítottak az elhagyott csomagok, esetenként csomagok ellenőrzésére, illetve a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények kiszűrésére.

MTI
Read previous post:
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala új elnöke tartott előadást Szekszárdon

2019.03.28....

Close