full screen background image
Keresés
2021 június 21 - hétfő
  • :
  • :

A Vesztergombi Pince három aranyérmet nyert Európa egyik legnagyobb borversenyén

A Vesztergombi Pince három aranyérmet nyert Európa egyik legnagyobb borversenyén

2019.09.22. Három aranyérmet nyert a Vesztergombi Pince a rangos németországi Mundus Vini nyári borversenyén.

A nemzetközi borversenyen – amit a Meininger lapkiadó szervez meg minden évben – aranyéremmel ismerték el a szekszárdi pincészet 2015-ös és 2016-os Turul Cuvée, illetve 2016-os Csaba Cuvée borát.

Mint azt Vesztergombi Csaba borász portálunknak elmondta, mindhárom bor bordeaux-i stílusú házasítás. A Csaba Cuvée cabernet franc és sauvignon, valamint merlot borok egyharmad-egyharmad arányú házasításával, míg a Turul Cuvée cabernet franc és merlot borok 60-40 százalékos házasításával készül.

 

A borász megosztotta, minél komolyabb egy bor, annál több időre van szüksége ahhoz, hogy szépen „összesimuljon, összeálljon” a palackban. Ezek a borok még csak most kezdenek el igazán jóvá érni, főként a Csaba Cuvée, melynek mindig egy kicsit több idő kell az érésre – árulta el Vesztergombi Csaba.

Az idén egyébként mindhárom bor aranyérmet nyert az Országos Borversenyen. A Turul Cuvéek emellett több más versenyen is nyertek érmet, a Csaba Cuvée pedig ebben az évben ezüstérmet szerzett az Amerikai Egyesült Államokban (USA), Rochesterben megtartott Finger Lakes International Wine Competition borversenyen.

Vesztergombi Csaba a versennyel kapcsolatban tudatta, a Mundus Vini Németország legnagyobb, Európa egyik legnagyobb borversenye a bordeaux-i versenyek és a londoni Decanter World Wine Awards mellett.

A Mundus Vini idei nyári kóstolóján, melyet augusztusban tartottak meg, 45 ország 170 borszakértője mustrálta a benevezett mintegy 11 ezer tételt. A versenyen 14 nagy arany, 818 arany és 928 ezüst érmet ítélt oda a szakértői zsűri. A legtöbb érmet (487) az olasz borok nyerték, míg a német pincészetek 307, a spanyol borászatok pedig 283 érmet gyűjtöttek be.

Forrás: meininger.de
Read previous post:
Close