full screen background image
Keresés
2020 november 27 - péntek
  • :
  • :

A vidék kerül a középpontba a MÖOSZ konferenciáján

A vidék kerül a középpontba a MÖOSZ konferenciáján

2016.11.23. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége „A vidék teszi a dolgát” címmel konferenciát tart csütörtökön a Pest Megyei Önkormányzat Dísztermében. A konferencia a Vidékstratégia 2016 konferenciasorozat részeként valósul meg.

A konferencia három fő fókusztémája a vidéki gazdaság megerősítése, a vidéki társadalom és a vidék működését biztosító állami tevékenységek szervezése. Célja számba venni, hogyan lehet gazdagabb a magyar vidék, mit tesznek és tehetnek ennek érdekében a helyi élet gazdasági, közösségi vezetői, a megyei önkormányzatok és a kormányzati szereplők.

A rendezvényt Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés, egyben a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke nyitja meg.

Az esemény eltér az akadémiai és szakpolitikai viták szokásos koreográfiájától, sokkal inkább egy élő beszélgetésfolyamként kerül megrendezésre. A konferencia a vidék számára fontos témákat elsősorban konkrét történeteken keresztül mutatja be. A szegény, eldugott falvak helyzetéről egy ezzel szembenéző és változtatni akaró település példáján; a gazdasági összefogás témakörét sikeres helyi történeteken keresztül tárják fel.

Az esemény előadói a vidéki élet szervezésének kiemelkedő szereplői, illetve a kormány és a megyei önkormányzatok vezetői.

További információk és a konferencia részletes programja – kattintson!

Forrás: moosz.com
Read previous post:
Close