full screen background image
Keresés
2020 szeptember 16 - szerda
  • :
  • :

A volt „SZÜV” épületébe költözik a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdon

A volt „SZÜV” épületébe költözik a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdon

2018.08.29. A volt SZÜV Wesselényi utcai épületében alakítják ki a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak a jövőben helyet adó épületet.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál 2013-ban született meg a döntés arról, hogy forrást biztosít a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új épületben történő elhelyezésére. A beruházást az tette szükségessé, hogy a Mikes utcai épület addigra szűkössé vált az ott elhelyezett igazgatóság, a szekszárdi katasztrófavédelmi kirendeltség és a szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság számára.

Az új ingatlan a város lakói által volt „SZÜV”-ként emlegetett Wesselényi utcai épület, ami a Nemzeti Vagyonkezelőtől került a BM OKF kezelésébe. A felújítási munkálatokat 2018 februárjában kezdte meg a kivitelező, és a homlokzat szigetelésével a változás látványossá vált, a projekt megvalósulása kézzelfogható közelségbe került.

A beruházás összköltsége mintegy 370 millió forint, ebből a pénzből energetikailag és funkcionális értelemben is hatékonyan működtethető épület jön létre. A tervezés során figyeltek arra is, hogy az ingatlan illeszkedjen a városképbe. Az új épület akadálymentesített lesz, és központi elhelyezkedése miatt mindenki számára könnyen elérhető, ami nagyban segíti a gyors ügyintézést.

A beruházás a tervek szerint 2019 év elejére készül el, de nem kizárt, hogy már ez év végén befejeződnek a munkálatok, vagyis 2019-et már az új épületben köszöntheti az állomány.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Kadarka.net