full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Ács Rezső: Szekszárd a béke és nyugalom szigete marad

Ács Rezső: Szekszárd a béke és nyugalom szigete marad

2019.03.12. Bővíti a térfigyelő rendszert Szekszárdon az önkormányzat, mely a temetés költségének átvállalásával is segíti azt a családot, melynek 6 éves kislányát pénteken brutálisan meggyilkolta a saját unokatestvére a Patak utcában. A város az érintett szervezetekkel való együttműködés fokozására is törekszik annak érdekében, hogy megelőzzék a hasonló eseteket.

Ács Rezső polgármester a történtek kapcsán a városházán megtartott keddi sajtótájékoztatón részvétét fejezte ki a család irányába. Mint fogalmazott, az a veszteség, mely a családot érte, feldolgozhatatlan és pótolhatatlan. Tudatta, az önkormányzat a törvények és jogszabályok által rá hárított kötelezettségeken kívül is segíti a tragikus haláleset kapcsán a családot és terheiket csökkentve a város a temetés teljes költségét kifizeti.

A városvezető szavai szerint, a gyilkosság megrázta a környéket – ahol sok idős és nyugdíjas ember lakik – és egész Szekszárdot. Mint mondta, a elszigetelt esetről van szó Szekszárdon, mely egyébként a béke és a nyugalom szigete. Kiemelte, a város fontosnak tartja, hogy biztosítsa a környéken élőket arról, hogy az önkormányzat gondoskodik a nyugalom fenntartásáról.

Hangsúlyozta, a nyugalom megőrzése és az érintett családok biztonsága érdekében a két családot elköltöztették. Ugyancsak hangsúlyozta – kérésének megfelelően – a nyugalom és a biztonság fenntartása érdekében a rendőrség és a polgárőrség folyamatos járőrözést biztosít a környéken.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzat a saját költségvetése terhére soron kívül bővíti a térfigyelő rendszert. A kamerarendszer bővítését a gyilkosság helyszíne – vagyis a Patak utca – környékén kezdik – mondta el Ács Rezső. Hozzátette, a város más területei is érintettek lehetnek, ezért nem állnak meg a bővítéssel.

Fotó: Kadarka.net

Ács Rezső a sajtótájékoztatón köszönetet mondott az eset kapcsán érintett, közreműködő szervezetek példamutató munkájáért. Mint mondta, a rendőrség mindössze néhány órán belül elfogta a gyilkost, a családsegítő munkatársai pedig gyorsan gondoskodtak a két család megfelelő elhelyezéséről, ezáltal segítve a nyugalom fenntartását.

Kiemelte, az önkormányzat folyamatos és fokozott együttműködésre törekszik a közreműködő szervezetekkel, melyekkel szorosabbra fonja a kapcsolatát. Mint mondta, a remények szerint ennek köszönhetően, ha jelzés érkezik bármely fél részéről arra vonatkozóan, hogy beavatkozás szükséges, akkor azt hatékonyan meg tudják tenni.

A sajtótájékoztatón Ács Rezső polgármesteren kívül jelen volt, dr. Haag Éva alpolgármester, Oszvald Ágnes, a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Hatósági Főosztályának vezetője, illetve Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Humánszolgáltató Központ igazgatója, valamint Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője és Szabó Zoltán, a megyei főkapitányság megbízott bűnügyi igazgatója.

Büntetett előéletű, cselekvőképességében részben korlátozott unokatestvére ölte meg a kislányt

Mint azt megírtuk, a 19 éves büntetett előéletű helyi férfi pénteken gyilkolta meg 6 éves unokatestvérét a Patak utcában. A gyermek holttestét lemeztelenítve találták meg az utca mögötti patak medrében. A gyilkossággal megalapozottan gyanúsítható férfi– aki öngyilkosságot kísérelt meg, miután megtudta, hogy a rendőrség megtalálta a holttestet és  akinél pszichés állapota miatt a bíróság 2017 őszén cselekvőképességét részben korlátozó gondnokságot rendelt el – egy hónapra történő előzetes letartóztatásba való helyezését hétfőn rendelte el a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája.

A 19 éves férfi előzetes letartóztatását jelenleg egy büntetés végrehajtási intézetben kell végrehajtani, de a nyomázási bíró rendelkezett arról is, hogy elme megfigyelés céljából később átszállítsák az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó cikkek:
Feldühödött családtagok várták a szekszárdi kislány gyilkosát a bíróság előtt
Egy 19 éves férfi gyilkolta meg a 6 éves szekszárdi kislányt
Megöltek egy gyermeket Szekszárdonon
Read previous post:
Close