full screen background image
Keresés
2020 október 22 - csütörtök
  • :
  • :

Ács Rezső utasította az Alisca Terra vezetőjét az áldatlan állapotok megszüntetésére

Ács Rezső utasította az Alisca Terra vezetőjét az áldatlan állapotok megszüntetésére

2017.11.22. Bérelt járművekkel gyarapította gépjárműparkját az Alisca Terra Nkft., hogy a jövőben ne alakulhassanak ki olyan áldatlan állapotok a hulladékszállítás területén, mint a közelmúltban. A társaság munkaerőhiánnyal küzd, várják a sofőrök, rakodók jelentkezését.

Az elmúlt hetekben áldatlan állapotok alakultak ki a hulladékszállítás területén, elsősorban a szelektív hulladékgyűjtést illetően, ami miatt az önkormányzat sok jelzést kapott – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere szerda délután a témában megtartott sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, utasította az Alisca Terra ügyvezetőjét, Tölgyesi Balázst, hogy soron kívül tegyen hathatós intézkedéseket az állapot megszüntetésére. ugyancsak utasította az ügyvezetőt, ha kell, akkor hétvégén is dolgozzanak. Kiemelte, a hulladékszállítási cég a héten mind a kommunális, mind a szelektív hulladékok tekintetében „utolérte magát”, vagyis kiürítették a hulladékgyűjtő edényeket. Arra kérte a szekszárdiakat, ha valahol mégis elmaradt volna a szemét elszállítása, akkor azt jelezzék az önkormányzat felé.

A polgármester tudatta, bízik abban, hogy a fent leírt helyzet többet nem fordul elő, erre pedig ígéretet is kapott Tölgyesi Balázstól.

Ács Rezső (b) és Tölgyesi Balázs. Fotó: Kadarka.net

Ács Rezső arról is beszámolt, annak érdekében, hogy a jövőben ilyen helyzet ne álljon elő, azt is kérte, az ügyvezetőtől, hogy mind ember-, mind eszközállomány tekintetében álljanak rendelkezésre tartalékok. Erre ugyancsak ígéretet kapott – fűzte hozzá.

A hulladékgyűjtés innentől az előre megadott rendben történik majd, a hulladékot a korábban megadott napokon fogják elszállítani – közölte a városvezető.

Azt is elmondta, hogy az ünnepi időszakban különösen nagy gondot fordítanak majd arra, hogy zökkenőmentesen történjen a hulladékszállítás. Mivel a karácsonyi ajándékokat többnyire papírba csomagolják, ezért a papírhulladékok elszállítását kiemelten kezelik majd, külön járatokat is indítanak ezek begyűjtésére.

Az Alisca Terra Nonprofit Kft.  hatvan településen végzi a szilárd hulladék gyűjtését és elszállítását.

Tölgyesi Balázs, Alisca Terra Nkft. ügyvezető igazgatója tudatta, szolgáltatási területükön azért maradtak el a hulladékgyűjtéssel, mert október 1-től Tamásiban is a társaság végzi a szemétszállítást, ehhez pedig nem bizonyult elegendőnek a meglévő géppark. A probléma megoldására ideiglenesen tíz járművet béreltek a Vertikál Zrt.-től, mellyel megállapodást kötöttek arra vonatkozóan, hogy amennyiben arra a jövőben szükség lesz, a társaság járműveket biztosít a feladat ellátásához. A meglévő 17 hulladékgyűjtő járműből álló gépparkot pedig öt bérelt járművel gyarapították állandó jelleggel annak érdekében, hogy a szolgáltatást a vállaltak szerint el tudják látni. Vagyis a szállítókapacitás közel harmadával nőtt.

Bérelt kocsikkal bővült a gépjárműpark. Fotó: Kadarka.net

Az ügyvezető azt is megosztotta, hogy a társaság mind gépkocsivezetőkben, mind pedig rakodókban hiányt szenved. Elmondta, a nehéz munka miatt nagy a cserélődés, így mindig várják a gépkocsivezetők és rakodók jelentkezését. Hozzáfűzte, a gépkocsivezetők és rakodómunkások bérrendezés előtt állnak, ami segíthet a munkaerő hosszabb távon történő megtartásában.

Ugyancsak tudatta, átgondolják a járatterveket és a gyűjtési napokat is, melyek várhatóan az Alisca Terra Szekszárdon kívüli szolgáltatási területén változni fognak. Szintén változni fog a lomtalanítás rendje. A tervek szerint a lomok elszállítása ingyenes marad, de a lomokért előzetes bejelentkezés után házhoz mennek majd. Ezáltal jobban meg tudják szervezni a gyűjtést, ami logisztikai szempontból nagy segítség és a városban is megszűnnek a lomtalanítás idején tapasztalható már-már „balkáni állapotok” – fogalmazott.

A vezetőképen: a héten mindenütt kiürítették a hulladékgyűjtő edényeket Szekszárdon. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close