full screen background image
Keresés
2021 április 11 - vasárnap
  • :
  • :

Ács Rezső veszi át Szekszárd irányítását, tekintettel a veszélyhelyzetre

Ács Rezső veszi át Szekszárd irányítását, tekintettel a veszélyhelyzetre

2020.03.13. Ideiglenesen Ács Rezső polgármester veszi át a város irányítását, tekintettel a különleges jogrend és veszélyhelyzet elrendelésére. A bizottságok és a közgyűlés határozatlan ideig nem ülésezik.

A kormány különleges jogrendet hirdetett és veszélyhelyzet elrendeléséről döntött, ami azt jelenti, hogy a helyi önkormányzatoknál a polgármester gyakorol minden jogkört, amit egyébként a közgyűlés vagy a bizottságok – mondta Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Hozzátette, a közgyűlés és a bizottságok ilyen esetben nem tartanak ülést.

A városvezető hangsúlyozta, mindez azért is fontos, mert a költségvetés elfogadásának határideje március 15. Ha ezt követően sincs elfogadott költségvetés, az az állami támogatások kurtításával, a segélyek összegének csökkentésével és fejlesztések megakadásával jár.

Ezért a katasztrófahelyzetekről szóló törvény alapján, polgármesteri felhatalmazásával élve Ács Rezső el fogja fogadni a költségvetést, mert ez már elodázhatatlan – jelentette be a polgármester. Hozzátette, az elfogadott költségvetés hiánya a város működését is alapvetően befolyásolná. Elmondta, a költségvetés csütörtöki rendkívüli ülésre tervezett vitája elmarad, mivel a többségi, vagyis az ÉSZ frakció tagjai nem jelentek meg az ülésen.

Ács Rezső arról is tájékoztatott, hogy ugyancsak módosul a szervezeti és működési szabályzat, annak érdekében, hogy ebben a helyzetben is megfelelően előkészített döntések születhessenek. Tudatta szükség van egy csapatra, mely a háttérben segíti munkáját, ezért visszaállítja polgármesteri kabinetet, melyet korábban közgyűlési döntés útján megszüntettek.

Arról is szólt, hogy a következő héten biztosan nem jelent volna meg a Szekszárdi Vasárnap című önkormányzati hetilap, de ebben a helyzetben ezt a „város nem engedheti meg”. Hozzátette, a jövő héten is meg fog jelenni a lap, melyben a különleges helyzetre vonatkozó információk és egyéb ide vonatkozó tájékoztatások is fellelhetők lesznek.

Fotó: Ótós Réka