full screen background image
Keresés
2019 február 8 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Áder Jánostól vehetett át díjat egy szekszárdi diák, Rappay Bence

Áder Jánostól vehetett át díjat egy szekszárdi diák, Rappay Bence

2018.05.29. A Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyarországi döntőjének résztvevőit – köztük a nyertes szekszárdi Rappay Bencét – fogadta Áder János köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában.

opel-bannerhirdetés

A hatodik alkalommal megrendezett magyarországi döntőt Rappay Bence Zsolt, a szekszárdi I. Béla Gimnázium diákja nyerte Dombvidéki vízgazdálkodás és fejlesztési lehetőségek a Csatári-völgyben című projektjével. Felkészítő tanára Barocsai Zoltán volt.

Az első helyezett, akinek Áder János adta át a GWP Magyarország Alapítvány díját, a nemzetközi verseny stockholmi döntőjében is képviselni fogja Magyarországot.

A bortermeléséről híres Csatári-völgy nincs felkészülve vízgazdálkodási szempontból a klímaváltozással járó szélsőséges időjárási körülményekre. A vízmegtartás érdekében öt kisléptékű mesterséges tavat kellene létrehozni a völgyben folyó patak visszaduzzasztásával, ezzel kiegyenlítődne a vízjárás, és biztosítani lehetne a völgy folyamatos vízellátását is – foglalta össze Rappay Bence Zsolt pályázatát az államfőnek.

Rappay Bence kutatásához a Kadarka.net olvasói is segítséget nyújtottak, azzal, hogy közülük többen is kitöltötték a diák által összeállított kérdőívet. A diák a Porkoláb-, Baranya-, Gyűszű-, Csötönyi-, és a Csatári-völgyben, Faluhelyen lévő tanyák, birtokok, házak tulajdonosait kérte a kérdőív kitöltésére portálunkon keresztül.

A tavaly februárban közölt felhívást itt találja – kattintson!

Az 1997-ben alapított Stockholmi Ifjúsági Víz Díj (SJWP) versenyen világszerte több ezer 15 és 20 év közötti középiskolás fiatal vesz részt. Több mint 30 országban rendeznek selejtező versenyeket, amelyek nyertesei indulhatnak az angol nyelvű stockholmi döntőben augusztus végén.

A magyarországi selejtező döntőjét szombaton rendezték meg Budapesten öt csapat – Rappay Bence Zsolt mellett Tóth Bence és Zsigó Miklós; Pap Csenge és Olasz Ákos; Toldy Bence és Szigeti Márk; valamint Hervay Bence és Tóth-Rohonyi Iván – részvételével.

A zsűri elnöke, Szöllősi-Nagy András hétfőn kiemelte: az idei nagyon erős mezőny rámutat, a fiatalabb korosztály is kezdi felismerni, hogy a 21. században a víz lesz a világ és a Kárpát-medence egyik legnagyobb problémája.

A vezetőképen: Áder János köztársasági elnök (b) átadja a magyarországi döntő győztesének, Rappay Bence Zsoltnak, a szekszárdi I. Béla Gimnázium diákjának a GWP Magyarország Alapítvány díját a Sándor-palotában, ahol az államfő fogadta a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyarországi döntőjének résztvevőit 2018. május 28-án. A győztes képviselheti hazánkat a nemzetközi verseny stockholmi döntőjében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kadarka.net/MTI


ElőzőRákot okozhat az emberi tevékenység a vadon élő állatoknál KövetkezőCsökkent az álláskeresők száma Tolnában áprilisban


Read previous post:
Csökkent az álláskeresők száma Tolnában áprilisban

2018.05.29....

Népszerű volt a LEGO kiállítás Szekszárdon – képgaléria

2018.05.29....

Close