full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Adóbevallás: több mint 300 ezren kérték a NAV közreműködését

Adóbevallás: több mint 300 ezren kérték a NAV közreműködését

2016.04.28. Idén több mint 300 ezer adózó kérte a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal (NAV) közreműködését a bevallása elkészítésében, az érvényesen nyilatkozók hétfőig kapják meg az adóhatóságtól az egyszerűsített bevallásukat postán vagy elektronikusan – közölte a NAV.

2018hirdetés

Ha az adózó elfogadja az ajánlatot, nem kell semmit tennie, az az adózó által benyújtott bevallásnak minősül május 20-án. Aki azonban módosítja vagy kiegészíti a bevallási ajánlatot, annak 1 aláírt példányt május 20-áig kell visszajuttatni a NAV-hoz.

Közölték: ha valakinek jövedelemadót kell fizetni, akkor azt május 20-áig kell megtennie, vagy a bevallási nyomtatványon jelzett részletfizetésnek megfelelően – 200 ezer forintig 6 havi részlet kérhető- elkezdeni a részletfizetést. A csekk beszerzéséről az adózónak kell gondoskodni, de a befizetés teljesíthető átutalással – a közlemény rovatban szerepeljen az adóazonosító – illetve ügyfélszolgálatokon bankkártyával is. Akinek visszaigényelhető adója van és kérte annak visszautalását, úgy azt a bevallás főlapján kell jeleznie, valamint az utaláshoz szükséges bankszámlaszámot vagy postai címet is meg kell adnia.

Az szja 1 százalékáról május 20-ig lehet rendelkezni, senki ne feledkezzen meg róla, éljen a törvény adta lehetőséggel – hívta fel a figyelmet a NAV.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close